2023-11-09

Som vi ser och sett

 

När frukosten var avklarad gjorde gubben sig i ordning för att skjutsa upp de ena grannarna till flygplatsen. De har nu varit här sina månader och åker nu hem över jul och nyår, för att sedan komma tillbaka igen.

Jag körde igång med städningen så fort han försvann. Plockade även fram fårskinnen till soffan, för nu är det vintertider igen. Även dags att göra ett gardinbyte, men det får vänta tills jag spolat av myggnäten och tvättat fönstren. 

När jag var färdig med städningen så var gubben tillbaka från flygplatsen. Vi satte oss ett tag ute i trädgården och bara njöt en stund i solen innan det var dags för en dusch. För klockan 14.00 skulle vi vara uppe på Abbys och käka lunch (om man ville) och träffa vänner.

Vi var hemma igen vid 17.00 tiden och då hade det börjat att mulna på lite så vi fortsatte dagen och kvällen inomhus.

Igår så började vi på en ny miniserie på Netflix. "Who is Erin Carter" där svenska skådespelerska Evin Hamad har huvudrollen. Vi tycker den verkar bra efter 2 avsnitt som vi sett nu.

Vi har även sett en dokumentär på Svt-play som heter "Stalkern" som är i tre delar. Den var bra den med.


En lika vacker morgon som (nästan) alltid när man går  utmed havet.


Var det sopor som låg vid sopcontainern i La Florida 😲🙈 eller vad det något annat.Erin Carter flyr England i gryningen tillsammans med sin dotter Harper. Fem år senare jobbar hon som vikarierande lärare i Barcelona och är gift med läkaren Jordi. Varför hon valde att fly de brittiska öarna den där disiga morgonen är mysteriet som kommer att genomsyra miniserien, men flykten ser ut att ha varit ett bra beslut.


Felix blir under flera år trakasserad av ett anonymt telefonnummer. Avsändaren säger sig vara ett gäng som inte kommer ge sig förrän Felix liv är förstört. Vem eller vilka ligger bakom numret? Vad har Felix gjort, och hur kan han få det att sluta?

12 kommentarer:

 1. Men du, den där "soppåsen"!? Är det ngn som skämtar aprilo? Jag gissar det. Jösses, perfekt för Halloween, men det är ju över nu. Mysigt att du vintrar lite hemma nu, ni får väl ganska rått på vintern, visst? TACK för tips!! Älskar miniserier.
  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den låg inte likadant när vi gick förbi den första gången. Så vi förmodar att någon kollat i den 🙈.
   Klart man vinterbonar lite, och visst blir det lite rått. Men vårt hus ligger i ett bra läge som får sol på sig i stort sett hela dagen denna årstid. Men kvällstid är det AC:na som åker på, men inte ännu. Men den tiden kommer.
   Kram och varsågod

   Radera
 2. Men fy vilket läskigt paket, tro vad som finns i? Usch, skulle nog sprungit därifrån fort som blixten. I dagens läge händer ju så mycket konstigt, men får hoppas det är något som bara skämtat.

  Erin Carter har vi sett, min man gillade den, jag tyckte den var alldeles för våldsam och sen gillar jag inte när de har barn med i sådana där filmer. Men t om jag såg klart alla avsnitten, men var glad när serien var slut.

  Vi har sett jättemånga spanska serier som varit superbra, några blev det bara något avsnitt av, vissa fler. Man lär sig lite mer spanska också på köpet.

  Stalker ska jag lägga på minnet, eller rättare sagt skriva upp :-)

  Kram Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det såg lite läskigt ut men det verkade var ett skämt. För påsen var flyttad när vi gick förbi den andra gången och någon hade förmodligt kollat i den.
   Vi har sett många Spanska serier med som vi gillar. Och precis som du säger så snappar man upp ett och annat ord när man kollar på dem.
   Kram

   Radera
 3. Vilken fantastisk morgonbild att njuta av!
  Soppaketet däremot såg riktigt ruggigt ut. Hoppas verkligen det var ett oskyldigt innehåll.

  Önskar en fortsatt fin torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad när himlen visar mig dessa mästerverk när vi passerar havet.
   Såg ut som någon kollat i den när vi gick förbi andra gången. Så det var nog ett skämt.
   Kram

   Radera
 4. Hej Carin! Men fy vad läskigt, ser ut som ett lik! Måste vara något från Halloween. Obehagligt! Men himlen var underbar! KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog det som de ville att många skulle tro, den som kastat det där. För det var en obehaglig syn.
   Himlen var magiskt vacker.
   Kram

   Radera
 5. Fy vilken läskig soppåse. Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi var många som reagerade på det när man gick förbi.
   Kram

   Radera
 6. Hoppla det var en läskig "sopa"! Säkert från halloween tänker jag. Önskar er en skön fredag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man hajade till när man såg paketet på asfalten.
   Men det var nog det som var tanken.
   Ha en fin och bra fredag ni med.

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.