2024-01-13

Lite ändring på dagsschemat

 

Vi hann att äta frukost och ta en kaffe innan gubben åkte iväg med pärlan till bilmeken inne i Torrevieja.

Jag själv satt igång en maskin med tvätt och satte igång värmefläkten på badrummet för jag skulle ta en dusch. Värmefläkten har vi haft några år nu, och det är en bra investering. För gå in och ställa sig i duschen vinterhalvåret är ingen hit.

För i badrummet har vi ingen värme annars, och det tar en himla tid innan vattnet blir varmt i ledningarna. Det gjorde det i och för sig i Sverige med när vi bodde i huset. Men vi hade i alla fall värme i duschrummet. 

Men det här är sådana petitesser som man helt glömmer bort, när den sköna värmen dyker upp och överväger allting annat igen. -Ja, tills det är dags för den råa kylan att infinna sig i slutet av året igen.

Men strax innan det var dags för duschen kom det ett pling i mobilen. Vi har beställt ett jobb av en hantverkare som skulle ha kommit i början av veckan. Men så blev han blev sjuk och ändrade sin tid till nästa vecka. Men nu var det han och han undrade om det gick bra om han kom idag. Och i sådana fall skulle han kunna vara hos oss om en kvart.

Okej, och en tumme upp skickade jag tillbaka. Lite kort varsel kan man tänka, men skönt att få jobbet gjort ändå. Han skulle lägga om asfalt/tjärpappen på vårt tak uppe på takterrassen. Och sätta dit vindskivor på det med.

Det som jag svor en liten ramsa över, var att jag hade satt igång tvättmaskinen. Var skulle jag nu hänga tvätten. Det som låg i maskinen och snurrade runt skulle aldrig få plats på den lilla tvättställningen. Men det är ju inga världsproblem precis, så den fick ligga kvar i tvättkorgen när den var klar tills hantverkaren var klar på takterrassen. Även min tänkta dusch hade jag skjutit framför mig. Men den fick vänta tills idag. Skitigt hår kunde jag ha resten utav dagen (och det löste jag med torrschampo) som var kvar.

Så när jobbet var klart och hantverkarna gick hem (seneftermiddagen). Då kom tvätten upp på tvättlinan och har nu fått hängt över natten.

När tvätten var hängd så gjorde jag en fredagsdrink till mig och gubben. Vi satt på altanen och spelade tärningsspelet när vi tog den.

Sedan blev det ett varv med Ixa innan jag började med maten. Vi skulle ha fläskfilé i ugn och klyftpotatis. Jag hade även köpt en färdig tryffelsås på Mercadona när vi veckohandlade. Som jag tänkte vi skulle ha till köttet.

Sedan körde vi fredagskvällen som vi brukar. Tittade på "På spåret" och "Bäst i test". "Carina Bergfeldt" såg vi i morse till frukosten.


Lite snacks till drinken och tärningsspelet hade vi med. Cinzano Rosso, sockerlag, melonjuice och is. Skaka allt i en shaker och häll upp i glasen. Spetsa med lite limeläsk.


Mysigt att sitta på altanen och äta med tända ljus när mörkret har lagt sig.


En sådan här påse köpte jag med färdig sås i. Men fy vilken besvikelse det blev för mig. För jag gillade den inte alls. Jag fick nästan kväljningar av lukten. Men gubben han blev överförtjust i den. Han hade inte ätit en sådan här god färdigsås någon gång. Så tryffelsås är inte min grej, men gubbens.



Fredagsmys.

8 kommentarer:

  1. Ja, det var kort varsel där med hantverkarna men jag hade också sagt att det gick bra att de kom. Lika bra att få arbetet gjort tänker jag.
    När det gäller tryffel är det lite tudelat här hemma. Jag tycker om det i lagom dos men Husse är inte så road utan tycker smaken är för krävande på något vis. Nåja, smaken är som baken och jag tror att er mat smakade bra även utan sås.

    Önskar en fortsatt fin lördag!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så tänkte jag med.
      Det konstiga är att jag gillade salamitryffel när jag blev bjuden på det av dottern.
      Hoppas din lördag blev bra
      Kram

      Radera
  2. Visst är det konstigt att man kan tycka så olika. Ha det! Kram 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är det. För vi brukar gilla samma grejer.
      Kram

      Radera
  3. Ja det var med kort varsel, verkligen. Samt det har hänt mig med att det kommit hantverkare. Det jag gjort då är att jag gjort ett sköljprogram på tvätten och hängt upp sedan. Fast hur många ggr har man inte glömt tvätten ett par timmar i tvättmaskinen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men skönt att få det gjort.
      Det kunde man ha gjort. Här fick tvätten ligga i korgen tills de var klara.
      Jo, det har ju hänt 🙄 faktiskt

      Radera
  4. Härligt att det gick att vara lika spontan som hantverkaren. Kan tänka mig tvätten torkade på bra ändå även om den kom upp lite senare än du tänkt. God drink! Hoppas ni får en skön lördagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis 😉😁.
      Den var torr när jag tog ner den i lördags.
      Drinken var så där lagom syrlig och söt på samma gång.
      Lördagskvällen blev toppenbra.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.