2024-01-27

Så blev det fredag

 

Den dagen som de flesta tycker är den absolut bästa dagen i hela vecka. Jo, det gör jag med även om jag inte jobbar längre. För det där att när fredagen kommer och helgen står för dörren, går nog aldrig ur en. Fast man inte slitit som ett djur i veckan med att jobba. Det kan vara nog så kämpigt att vara pensionär med 😉. -Ja, nu är ju inte jag det ännu, men det är inte långt borta nu.

Men som sagt, nu var det fredag och vi tog en sväng ner till havet på morgonen. Så himla skönt att se att tiden sakta men säkert går mot ljusare tider på morgonen nu. Några minuter per vecka som tiden skjuts fram till att starta upp dagarna med.

När vi hade ätit frukost och gjort vårt datorhäng, så stack gubben iväg och köpte jord, fisk och en bukett blommor till grannen. Det firades nämligen 80-årsdag i huset där.

När han var tillbaka och vi skulle gå över och lämna buketten, så var de inte hemma. Så då tog vi och åkte till Mercadona för att veckohandla. Jag glömde inköpslappen hemma på bordet. Men när vi kom hem igen gjorde jag en check på det jag hade köpt mot den. Och tamejtusan, jag hade full pott. Inte glömt en grej som jag hade skrivit upp på lappen.

Nu såg vi även att grannen hade kommit hem. Så vi gick över för att säga grattis och lämna över blommorna. De stod i startgroparna för att ge sig iväg och spela boule. Så vi hade tur att vi hann att pricka in dem innan de stack igen.

Sedan tog jag och gubben fredag och gick upp på takterrassen och satte oss. Tog fredagsdrinken och njöt av solen. När det var dags för eftermiddagsrundan med Ixa så gjorde gubben klar grillen tills jag kom tillbaka.

Vi skulle nämligen grilla fisk och äta fiskwraps till middag. Eller bara äta fisken med grönsaker till om man så ville. Vi gjorde både och.

När kvällen kom blev det de vanliga på tv:n  som vi brukar se på fredagar. Och igår så tog "På spåret" slut. Nästa vecka börjar frågesportsprogrammet "Muren". Jag har för mig att jag och gubben tycket det var sådär. Ja, vi får se nästa vecka vad vi tycker.


Man blir nästan tårögd när man kommer ner till havet och möts av en sådan vacker himmel.


Gubben plockade av den sista rosen till mig innan han klippte ner rosorna för en ny säsong. Den här doftar ljuvligt.


Gubben hittade en ny blomsteraffär i Los Balcones. Där det förut har legat en tidningskiosk. Gubben berättade för mig när han kom hem. Att det kom in en dam och lämnade 2 påsar med citroner till henne som hade affären när han var där. Hon som hade affären sa att gubben kunde få några citroner med om han ville. Men gubben tackade nej och visade bilder på vårt citronträd som han hade i mobilen innan han hade skördat våra.


En salig mix i glasen. Men det är ju inte ovanligt när jag leker bartender på fredagarna. Men som alltid får jag till det rätt bra, om jag får säga det själv 😉😄. Gin Nostrum, Cinzano Rosso, Likör 43, is och Schweppes lime.


Gubben fixade till fisken som var en Arco Iris.


Hur gott som helst att sitta och plocka sina bitar från den grillade fisken.


Tillbehör till fisken.



Vi hade två olika kalla såser till med. En pepparrotssås och en romsås.

12 kommentarer:

  1. Min fredag blev inte riktigt som jag tänkt mig, jag fick ta ett extrapass och jobbade över till tio. Var hemma vid halv elva och stöp rätt i säng. Det låter som du hade en bra dag. Det var en väldigt vacker himmel!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, då var min mycket bättre än vad din fredag var 😉😄.
      Den var otroligt vacker.

      Radera
  2. Det känns som ett bra avslut på en "arbetsvecka " med mycket gjort och sedan (förhoppningsvis ) en lugn och/eller bra helg. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jepp, nu kör vi helg så det ryker.
      Kram

      Radera
  3. Vilken bra fredag det blev och så imponerande att komma hem med allt som behövdes utan listan. Bra jobbat där. Tur att ni stötte på grannen så att blommorna kunde lämnas.
    Gott åt ni som vanligt och just fisk är ett säkert kort tycker jag.
    Vilken himmel, säger jag bara!
    Vi såg också "På spåret" och även "Muren" tycker jag är helt okej.

    Önskar en fin lördag nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev lite förvånad själv när jag gjorde checken på listan. Men bara att klappa sig på axeln att minnet inte svek en denna gången.
      Fisken var så himla perfekt.
      Den var magisk.
      Jag har för mig att vi tyckte att muren var lite segt. Men kan ha fel, och det märker vi nästa fredag.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  4. En bra fredag med andra ord. Bra att komma ihåg allt på inköpslistan. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var inga fel alls på den.
      Blev lite chockad själv när jag checkade den när jag kom hem.
      Kram

      Radera
  5. En härlig fredag, och ja den himlen är underbar! Idag har jag gjort jordnötskakor av jordnötssmöret från Mercadona, för jag håller med dig det var inte gott alls att äta som det är. Och så funderar jag på om jag ska investera i lite rosor.. får kanske fråga gubben din om skötselråd! Ha en fin lördagskväll, kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt magiskt.
      Nej, fy vilken konstig smak det hade. Men att baka på det var helt okej för mig med 👍.
      Vi fick leta ett tag här bland trädgårdshandlarna innan vi (gubben) hittade de rosor som han sökte efter. Han ville ha doftrosor, lika som vi hade i Sverige. Bara att fråga om det är något.
      Kram

      Radera
  6. Ja, det där med fredagskänslan är intressant, jag jobbar alltid ons-sön (självvalt) vilket innebär att jag ju aldrig har ledig helg, men ändå tycker jag att det är mysigt med "fredagskänslan" haha, sen har jag ju min fredag på söndagen och då känns det myssigt igen :D, så win win tänker jag ;) Vilken underbar himmel, det är verkligen njutbart den här tiden på året hur ljuset är :) njut av er söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spelar kanske inte någon roll egentligen vad det är för dag. Bara man vet att det kommer en så kallad helg med ledighet 😉😃.
      Verkligen.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.