2024-01-24

En vanlig tisdag

 

Jag gick ner till Chinobutiken och handlade 3 nya penslar. Jo jag tyckte att jag behövde några till, till mitt målande. Så hittade jag även 2 st. små lampskärmar som jag ska ha till mitt fönsterbelysningsprojekt. Ett par unicornstofflor till Amelia som fyller år i februari.

När jag var tillbaka så åkte gubben iväg på en blomvattningsrunda till våra vänner. Och jag satte mig och målade en dagens i min målardagbok, med mina nya penslar.

Vädret igår var ljuvligt, som en sommardag. Och vi kommer ha en repris på vädret idag med.


Vi såg havet fast på avstånd på vår morgonrunda.



Tänk när det här gräset blev poppis i Sverige och det kostade multum på Blomsteraffärerna. Här kan man plocka det lite varstans.


Det här är ingen ovanlig syn runt omkring här. Det är för de hemlösa katterna. Fick inte med den stora matpåsen med kattfoder som stod bredvid. Jag tycker inte det här är bra, för man kommer aldrig få bukt med hemlösa katter om man gör så här. De blir bara fler och fler istället.


Chinobutiken som vi döpt till blomkina så vi vet vilken Chinobutik man pratar om.


Gick förbi padelbanorna på vägen hem. Och det var som vanligt fullt på banorna.



Sedan var jag tillbaka på hemmaplan. Bakom palmen bor vi.

14 kommentarer:

  1. Jag har läst om folk som matar hundratals katter. Bättre vore att sterilisera dem så de inte fortsätter bli fler och fler. Jag vet iofs inte om de gör det också. Fast då hade de antagligen inte varit så många. Det drar ju till sig råttor också när de ställer mat överallt. Nej usch och fy och blä! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tror jag säkert att det finns. Har sett vid oss en dam som parkerade sin bil och gick ut och ställde ner folieformar på vår allmänning.
      Och precis det dra till sig en massa skadedjur istället.
      Säger som du, usch, fy och blä
      Kram

      Radera
  2. Det enda sättet att minska antalet katter är att kastrera dem. Det finns ingen genväg. Sedan behöver också människors syn på katter ändras. Att det inte är ett "slit och släng djur" som man behandlar hur som helst.

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, men tyvärr så finns det så många människor med en sådan syn på katter som du säger.
      Detsamma
      Kram

      Radera
  3. SÅ svårt det där med katterna ... OCH jobbigt och sorgligt. Alltså jag kan förstå att man har svårt för att inte mata dem. MEN det förminskar ju inte alls problemet, tvärtom. Och som anonym säger drar det väl till sig en massa skadedjur till råga på allt. Som Znogge säger ovan, katter är verkligen inte slit och släng djur. FÖ underbar bild från havet. Det där gräset har vi här också, men det kan iofs vara odlat. Men jag ser det ffa nere vid sjöarna. Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen ett sorgligt dilemma tyvärr.
      Här växer det lite överallt det där gräset. Men kan vara odlat från början kanske. Vet att en sådan där gräsvippa kostade över 100:- för några år sedan i Sverige.
      Kram

      Radera
  4. En undran, ser att dom rivit resturangen i centrum(Den vita muren, ut mot havet, Tror dom var specialist på fisk) Inte långt från Pizza nr 1 . Ser via webkamera att folk går ut , och man kan se ut mot havet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr kan jag inte svara på det. För det är nästan en mil från där vi bor.
      Såg att Pizza nr.1 låg i närheten av Cura stranden när jag kollade. Är inte så himla ofta inne i Torrevieja.

      Radera
  5. Jag är glad för att jag tog hand om två vildkatter som nu är de gosigaste och mest sällskapliga underbara kissemissarna. Det gör ont i mig när jag ser djur fara illa. Sterilisering är den enda vägen tänker jag, men det innebär att de ska fångas och någon ska göra jobbet. Det är en politisk fråga kanske? Kul med ditt målande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det förstår jag att du är och de kissemissarna har det så himla bra nu.
      Jag skrev ju en annan gång om kattproblemet som är. Det var under pandemin när de skulle fånga katter i burar. Och sedan glömdes en del burar bort på gårdar där katter satt fast i.
      Måla är lika rogivande som att sitta vid havet och se på det.

      Radera
  6. Hej Carin! Skönt med vanliga tisdagar, det hade jag också. Idag blev det lilllördag, en mysig onsdag. Katter ska inte leva vilt! Idag är det nästan lika dyrt att köpa katt som hund här hemma. Det är bra! Förr skänktes de bort... tänk alla sommarkatter! En katt ska ha ett hem precis som en hund.

    Allt gott till dig! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns många raskatter som är jättedyra. Men vanliga bondkatter kostar nog inte så mycket. Men förr så skänktes de bort. Stackars alla sommarkatter som folk skaffat sig och sedan skiter i dem när det är dags att vända tillbaka till verkligheten igen.
      Ja, det ska de.
      Kram

      Radera
  7. Hej! Ja Chinobutikerna har verkligen allt, hopplöst att gå in i en sån för oj vad mycket man behöver helt plötsligt😁 Det där med katterna... Svårt! Jag älskar djur, alla, och jag blir ändå glad när jag ser att de blir omhändertagna (det är samma här i Bcn) sen i den bästa av världar hade man förstås önskat att det blev kastrerade osv, men som Anna säger, någon måste göra det också... Svårt, mycket svårt!
    Haha, jodå, gräset har jag också plockat😊 kram från Bcn!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Jo, det kan lätt bli så när man är i en sådan affär 😉.
      Tyvärr så är det inget som kommunerna vill lägga pengarna på. Och då kvarstår problemet.
      Jag brukar plocka några vippor då och då. Sprayar de med hårspray så de inte skräpar ner.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.