2024-01-01

Nytt år då 😀

 

Sista dagen på 2023 var vi hemma och firade nyårsafton för oss själva. Så det var direkt inga måsten med festblåsa, smink, fixa håret och måla naglarna. Utan vi tog dagen som den kom och gick och myste i slitoslängkläderna.

Gubben avvek en stund när han kollade till hos våra vänner som inte är här nu. Vattning av blommor och att allt var som det skulle.

När han var tillbaka så gick vi upp på takterrassen och tog en macka och lite Cava. Satt där tills det var dags att ta eftermiddagsrundan med Ixa.

Ixa har varit lite lös i magen efter vi tog rabies/parvo-sprutan, men nu idag så var hon helt okej i magen igen. Som känns skönt och bra.

På kvällen startade gubben upp grillen och jag styrde i köket med det som vi skulle ha till köttet. När allt var klart så satt vi på altanen och åt vår middag.

Vid tiotiden gick vi kvällsrundan med Ixa och det gick bra och hon brydde sig inte om smällar och raketer som hon faktiskt aldrig har gjort. Men när klockan slog tolv och hela Orihuela Costa sköt sina smällare och firade in det ny året, då såg vi att Ixa tyckte det var lite to much av det. Men inte att hon gnällde eller sprang undan. Utan hon blev mer stillasittande och bara tittade ut genom fönstret. Fast nära oss. Jag hade tänkt att gå upp på taket och ta lite kort på fyrverkeriet, men jag hoppade det.

Efter alla fyrverkerier och tystnaden hade lagt sig över Playa Flamenca gick vi och lade oss.


En varsin macka med en god räkröra på till Cavan.


Gubben gjorde sin goda svampsås på grillen.


En god köttbit, potatisrosor, sallad och svampsås.


Gubben köpte färdig pannacotta som hade smak av toffeekola.

10 kommentarer:

  1. Vilken bra nyårsafton ni fick.
    Önskar er ett gott nytt år nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den var toppen.
      Tack och detsamma.
      Kram

      Radera
  2. Hej Carin! En skön dag och kväll för oss båda ser jag. Vi gick i pyjamas mest hela dagen igår. Men innan kvällen klädde vi upp oss =) Räkrör/Skagenröra till förrätt och pannacotta till efterrätt hos oss också. Hoppas Ixa är bättre i magen. KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att ha sådana där dagar. Oavsett vilken dag på året det är.
      Vi åt lite samma likadant 👍.
      Idag har det varit som vanligt med Ixa. Var nog en biverkning från sprutorna hon tog.
      Kram

      Radera
  3. Ja här var det nyårsfrukost hos sonen som fyllde år och sen hem till soffhörnet och mysbyxan igen :) Ja och jag sov in det nya året...coviden sitter i tyvärr.
    Kram och GOD FORTSÄTTNING!
    Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den där eländiga bacillen har verkligen bitit sig fast på dig.
      Krya på dig och god fortsättning till dig med.
      Kram

      Radera
  4. Vad skönt att Ixa tog fyrverkerierna med ro. Jag lider med dom vars husdjur mår dåligt av oljudet. Mina marsvin reagerade ungefär som Ixa, ingen större fara alltså.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var skönt faktiskt. Håller med dig om de som har husdjur som mår dåligt av oljudet.
      Skönt att dina marsvin mådde bra med.

      Radera
  5. Härligt att Ixa inte blev rädd för fyrkverkerierna.Jag tror våra katter blev det. För de var inte sig själva igår. Rädda för precis allt och höll koll hela tiden. Hängde mest nere under tankarna där de känner sig allra tryggast. När de väl kom ut i trädgården till oss sprang de och luktade på allt. Särskilt Assi. Sombri var lugnare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan nog mycket väl vara av allt smällande under nyår som de betedde sig så.
      Det skulle vara förbjudet med alla dessa raketer.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.