2024-01-07

En blåsig men skön lördag

 

Jösses, vad det blåste när vi tog morgonrundan. Det blåste så mycket så jag tvärvände på promenaden så att vi fick blåsten i ryggen istället. När jag kom ner till marknadsgatan hade marknadsgubbarna inte ens börjat att sätta upp sina stånd. Det såg ut som de hade en överläggning med varandra om de verkligen skulle köra någon marknad.

Men jag fortsatte förbi och gick mot havet. Tänkte att där går det säkert värsta vågorna idag. Men tji fick jag när jag kom ner till havet. Inga vågor alls utan det var hur behagligt som helst att gå där. Men det borde jag ha förstått om jag tänkt till lite var vinden kom ifrån. Det var NV-vind och då blir det mindre vind vid havet. 

När vi sedan började gå hemåt igen var jag lite nyfiken på om marknadsgubbarna fixat till sina stånd eller om de hade åkt hem. Men när jag kom till marknadsgatan så såg jag att de höll på för fullt att rigga upp för marknad. Och vinden hade avtagit betydligt mot vad den var en timme tidigare när vi gick förbi där.

Men vi hoppade marknaden igår och var hemma istället. Men när det var dags för en promenad med Ixa så gick vi rundan förbi Da Mario och satte oss i lä i solen och tog en öl och en Antipasti till den. När vi satt där och njöt kom det en onykter norrman och satte sig en bit ifrån oss. Vi hörde hur han beställde in en liten öl, och när han skulle betala blev han fly förbannad på kyparen. För han påstådde att kyparen hade sagt att ölen kostade 1,50€ och på kvittot stod det 1,90€. 

Kyparen gick ifrån bordet och lämnade kvittolådan (eller vad det heter 🤔) på bordet. Då tog norrmannen och bara sköt iväg kvittolådan från bordet så den hamnade på backen. Nu kunde inte min gubbe vara tyst längre. Utan sa åt norrmannen att han fick skärpa till sig. Om han tyckte ölen var så dyr där på krogen så hade han inte behövt gå dit och sätta sig och förstöra stämningen för oss andra gäster. Norrmannen blev lite förnärmad och sa att han hade bott i Spanien i 27 år och det var hutlösa priser nu. Då svarade gubben att han kunde gå till affären istället och köpa sina öl och dricka dem hemma, så slapp han gnälla. Och att han skulle vara glad att han inte satt i Norge och drack ölen för då hade han fått betalat bra mycket mer än nu. Han svepte sin öl rätt fort och sedan gick han och det blev lugnt och skönt igen på serveringen.

På kvällen såg vi på "Stjärnorna på slottet" och sedan såg vi klart på serien på Netflix.


Solen höll på att stiga upp när vi kom till havet.


Vi hann med att se när den steg upp ur havet innan vi vände hemåt.


Ett gott vitlöksbröd med mozzarella till ölen.


Vi släppte Ixa i parken så hon fick köra sina race.


Och nosa omkring innan vi gick sista biten hem igen.



Vi åt lövbiffsgryta och blandpasta (småskvättar från olika pasta sorter) till middag.

10 kommentarer:

  1. Bra där av gubben din att ryta till! Någon måtta får det verkligen vara på hur man uppför sig.

    Önskar en fin söndag nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det kändes bra att han sa till.
      Detsammas till dig.
      Kram

      Radera
  2. Usch ja där alkoholen går in går verkligen vettet ut. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan man lugnt säga att det gör.
      Kram

      Radera
  3. Vilken knäppgök den där Norrmannen. Vitlöksbröd med mozzarella, mums. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det finns en del överförfriskade knäppgökar här.
      Ja, det där kommer vi ta fler gånger om vi sitter där och tar en öl.
      Kram

      Radera
  4. Hej Carin! Onyktra bråkstakar är inget gott sällskap när man bara vill sätta sig ner och ha det gott. Tufft att gubben din vågade säga till norrmannen på skarpen! Skönt att han svepte sin öl och drog.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Nej, verkligen inte.
      Är det något som är fel så säger gubben ifrån. Och det bet ju på norrmannen för han blev ju lite paff och drog. Skönt för oss andra som satt där och för kyparen med.
      Kram

      Radera
  5. Bra rutet av mannen din! Fortsättningen på dagen blev bra ser jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, någon måtta får det vara. Den stakars kyparen hade ju inte satt ölpriserna på krogen.
      Den var toppenbra.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.