2024-01-06

Nytt på fötterna

 

Gubben fick göra ett nytt försök hos veterinären igår igen. Det han skulle dit för, var en stämpel som skulle in i Ixa:s pass. Och som inte veterinären kunde fixa när vi var där och tog sprutorna innan nyår. Och igår så åkte han där ifrån med ett pass som nu inget saknas i.

När gubben var tillbaka så var det min tur att ta mig en liten promenad bort till La Zenia Boulevard. För nu var det verkligen dags att inhandla ett par nya träningsskor till mig. De gamla som jag gillat för de har varit så sköna, har gjort sitt och börjat att gå sönder lite varstans.

Och vem blev förvånad, att det inte fanns ett par likadana skor att köpa av den gamla modellen som jag nu haft, och gillat. Nej, inte jag i alla fall. Så det blev till att prova ett par olika modeller och märken på fötterna. Men till slut så fastnade jag för Adidas som satt mycket bra på foten.

När jag var tillbaka tog vi oss en liten snabblunch i form av fröknäcke med jordnötssmör och banan på. Sedan blev det lite spel på altanen innan gubben skulle iväg till vårdcentralen för att få en kortisonspruta i sitt andra knä.

När gubben åkte iväg tog jag och Ixa och gick eftermiddagsrundan. Men nu hade det börjat att blåsa som sjutton och då blir inte promenaden så jättekul. För nu sätter jaktinstinkten igång och det ska jagas allt som flyger omkring på marken och i luften. Det här är något som vi verkligen måste jobba på mer. Att få henne fokuserad på oss och inte allt annat som flyger runt. Ja, ja, allt kan hon inte kunna med en gång 😉😀.

Vi var nästan hemma igen samtidigt som med gubben. För det hade gått snabbt för honom på vårdcentralen och ingen väntan som annars är rätt vanligt.

Så jag började att fixa i ordning maten och sedan så åt vi på altanen när den var klar. Vi satt där tills det var dags att se på Junior VM i hockey. Sverige mot USA och tyvärr så gick det inte som vi hade tänkt. Utan matchen slutade med vinst och guldet till USA. Nu ska man inte skylla på domaren. Men några väldigt knasiga dombeslut gjordes det.


Ni ser ju, att det var verkligen dags för nytt på fötterna.


Nu har 8 km. avverkas i de nya skorna och det kändes hur bra som helst.


Det var ju fredag och trettondagsafton. Så en liten drink innan maten fixade jag till. En blandning av två likörer och citronläsk. Färgen blev mörkgrön på drinken. Men den ser nästan svart ut här.



Vi åt revbensspjäll och sallad till middag. Revbensspjällen förkokte jag först innan de fick en glaze på sig och in i ugnen.

14 kommentarer:

  1. Grattis till dina nya skor och så skönt att de känns bra. Bekväma skor är verkligen A och O när man går mycket. Perfekt att få ordnat allt i passet om ni ska resa med Ixa. Vet inte om du känner till det men till Sverige måste man anmälan införsel av hund även om hunden har pass och är fullt vaccinerad. Det höll vi på att missa första gången men nu vet vi. Man gör det enkelt på Tullverkets hemsida. Vet dock inte om samma sak gäller om man är folkbokförd utomlands...

    Önskar en god trettondedag nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, och det känns toppen på fötterna. Nej, det vet inte jag heller om det är något annat som gäller då. Men det får vi kolla upp när det är dags.
      Hoppas din trettondag har varit bra.
      Kram

      Radera
  2. Var har du köpt de fina revbensspjällen? Jag har letat. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gubben köpte dem på våran Mercadona.
      Kram

      Radera
  3. Nya skor kan ju vara ett elände i början. Så bra (tur?) att dina passade från första stund.
    Ixa är ju unghund än och såklart allt ska jagas. Det ger sig när hon kommer ur tonåren.
    Revbensspjällen ser gudomliga ut! Ja, bumbibjörnsdrinken också!!
    God fortsättning.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Peppar, peppar, så får jag aldrig skoskav när jag köper nya gympaskor. Jo, visst är hon det men lite träning skadar inte 😉 .
      De blev jättebra. Så det blir fler gånger som jag gör sådana.
      Drinken var det inget fel på heller 🙊
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  4. Hej Carin! Fina skor! Nu är det bara att ta dina morgonrundor med lätthet! Din mat ser så god och somrig ut. Mums säger jag, grillat och jordgubbar i salladen. Drinken ser ut som en lakritsdrink, spännande kombo!

    Ha en fin trettondag jul! Varm KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Ja, nu trippar man lätt på tå igen 😉😁.
      Hade tur att hitta jordgubbar på Alcampo. Och då hamnade några i salladen.
      Den var ingen lakritsdrink. Den smakade mer sommarsött.
      Hoppas din dag med har varit bra.
      Kram

      Radera
  5. Det var läge att byta skor, det är tydligt det :) Tänkte på dig när jag gjorde en drink på nyår. Av pisang ambon och mandellikör. Mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, de gamla hade gjort sitt 😁.
      Lät som en spännande drink.

      Radera
  6. Snygga skor du hittade. Ibland tänker jag att jag skulle köpa två par skor direkt av en modell som jag gillar. Men skor är färskvara har jag hört och så blir det ju dubbelt så dyrt om man ska ha två par istället för ett. Det är inte billigt med bra skor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, skor är ju färsvara, men vem säger att de är kass efter utgånget datum egentligen 🤔. Men visst är det dyrt med träningsskor. Men nu trippar jag fram lätt igen ett tag 😉😁.

      Radera
  7. Så snygga skor du hittade och de andra har varkligen varit bra ser man mycket kärlek i dem. Det där såg ut som en god somrig middag, mums

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kändes lite hårt att slänga de gamla 😉 för de har varit så bra. Men nu är det de nya som gäller ett tag framöver.
      Middagen var god, och salladen blev lite sommarbetonad.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.