2024-01-04

Många julkalendrar blev det

 

Hade tänkt en städdag igår men den har blivit framflyttad till idag istället. För igår så levererade vädret en sommardag och då kunde dammråttorna få en dag till att gotta till sig i hörnorna.

Så gårdagen blev en skön slappardag med restmat som serverades till middag. Så slapp man tänka på den biten med.

När jag skulle ta sista vändan med Ixa på kvällen, tog gubben fram Bingolottojulkalendrarna som vi köpt av Axel. Och som jag tog med mig hem när jag var i Sverige.

Vi hade köpt 2 st. och när jag bodde hos dottern så visade Axel mig kalendrarna i köket. Jag tog dem och stoppade ner i min resväska så jag inte skulle missa att få med mig dem hem.

Igår när gubben tog den ena kalendern så vecklade den ut sig till 4 st. kalendrar på rad efter varandra. När han tog den andra kalendern så blev det 2 st. efter varandra. Så helt plötsligt hade vi 6 st. kalendrar istället för 2 st. som vi köpt.

Så gubben ringde till dottern och berättade. Och hon började att skratta. De 4 andra kalendrarna hade hon köpt. Och sedan hade de letat efter dem och till slut trott att de blivit kastade. 

Så vi svischade över pengar för de kalendrarna och sedan kollade gubben om vi hade vunnit något på alla våra 6 st. kalendrar som vi nu hade. Och det blev en hundring på en av dem.


En vacker morgon.


Inte ett moln på himlen och en sol som värmde så gott.



Bingolottos Julkalendermysterium löst.

11 kommentarer:

  1. Vilket ljuvligt väder vi hade igår. Ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
  2. Hej Carin! GRATTIS till hundringen! Som förr, när man hittade en 100-sedel i fickan. Men tur att mysteriet är löst! Själv köpte jag mig en kalender, men från By Terry =)
    Fin dag till dig! Här skiner solen och vi har massor av snö och -7°. KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, skönt att kalendermysteriet löste sig 😉😁.
      Okej, en fin kalender med en massa fina grejer i 😀👍.
      Här övergick vädret i mulet och lite regn på eftermiddagen. Fast jag hade +18 hos mig.
      Kram

      Radera
  3. Grattis till hunbdringen! Bättre än inget :D Då var det inte konstigt att dottern inte hittade kalendrarna. Vi vann tyvärr inget på vår i år men 100 kronor på bingolotto i alla fall.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, och mysteriet blev löst med.
      Kram

      Radera
  4. KUL med hundringen iallafall, haha. Visste inte att Bingolotto har rena julkalendrar numera, lite kul ju. Mysteriet med de försvunna kalendrarna är dessutom löst. Och du, helt rätt att skita i städning när vädret är perfekt. Bara ut och njut! Kramar till dig!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den kalendern har nog funnits i många år och gynnar Sveriges föreningsliv. Axel spelar fotboll så det var för hans lag.
      Det blev städning idag istället när vädret var mulet.
      Kram

      Radera
  5. Men så bra mysteriet löste sig för dottern! Bra att kunna köpa kalendrar för att stötta föreningslivet även om en inte kan spela BingoLotto som utlandssvensk (inte när vi provade förra julen på uppesittarkvällen iaf).Vi hade regn igår, äntligen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det kn man ju inte. Man kan inte spela något genom svenska spel. Så sina lottorader som man haft i flera år var bara att ge upp när man flyttade hit.
      Kom lite här med och nu under natten också.

      Radera
  6. Haha minsann det var meningen att alla kalendrar skulle till er, hehe

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.