2024-01-16

Vi har varmt nu

 

Det var 18 grader när Ixa och jag gick iväg på morgonpromenaden. Så varken mössa eller vantar var något som behövdes. Sådana  här temperaturer ska vi visst ha nu tills på fredag. Sedan blir det som vanligt igen.

När vi gick där på trottoaren så kom den äldre farbrorn som har sin hund i en korg på styret som jag berättat om tidigare. Han jag aldrig hunnit att knäppt något kort på för han trampar som en galning på sin cykel. Men igår hade han inte den gamla cykeln, utan en helt ny. Ingen hund i någon korg heller. Det här var en el-cykel men mängder av lampor på. Så han syntes väldigt bra där på vägen.

Tankarna började att snurra med en gång i huvudet på mig. Var det en julklapp kanske den där nya cykeln? Och vart var hunden? Fick den stanna hemma nu när han ska ut på cykeltur? Eller finns inte hunden längre? Ja, ni ser vad en gubbe på en cykel kan sätta igång hjärnkontoret på en. Och alla tankar och funderingar kommer jag nog aldrig få något svar på heller.

Min gubben åkte iväg en sväng efter frukost. Han skulle kolla på en grej på fasaden hos våra vänner. För de är inte här nu och de behövde ett svar om sin fasad.

Jag själv styrde lite hemma när gubben var borta. Fixade till det i ena garderoben med de galgar som jag fått. Bäddade rent i sängen och plockade in tvätten i skåp och lådor som låg färdig vikt på gästsängen.

När jag fixade till middagen på eftermiddagen så gjorde jag en sats med sirapskakor, kolakakor eller kolasnittar om man så vill. Kärt barn (kakor) har många namn. Det är i alla fall snabba och goda kakor som går fort att göra.



Väldigt ovanliga vädertemperaturer just nu. Vet ni att jag hörde t.o.m. cikadorna när jag tog kvällsrundan med Ixa.


Vi lyxade till det och hade grädde till pannkakorna.



Hur vill ni ha era sirapskakor när ni bakar dem. Sega rakt igenom eller en blandning av segt och hårt?

12 kommentarer:

  1. Tänk att det är så roligt att fantisera om andra människors liv. Förmodligen har man oftast fel i det man gissar dessutom. 😆 Kul oavsett. Gott med både pannkakor och sirapskakor. Lite seghårda är mumsigt och en liten gnutta flingsalt på toppen, en blandning av sött och salt. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog så att inget stämmer, men roligt är det att fundera lite.
      Tack för tipset till kakorna. Det ska jag göra nästa gång.
      Kram

      Radera
  2. En blandning av segt och hårt! Men eftersom jag gör mina med glutenfritt mjöl blir de bara hårda. Men det gör inget, jag älskar verkligen smaken. Jag gör med chokladsmak till jul. Kul att fundera kring mannen med cykeln och hunden. Hoppas hunden i alla fall bara fick vila sig lite idag. Ha en fin dag, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med choklad lät väldigt gott.
      Får ofta tankar och funderingar om många som jag möter när jag rastar Ixa. Det snurrar till lite uppe i hjärnkontoret, sedan kan det bli värsta tankegångarna 🙊🙈😉.
      Som den gubben kör på cykeln, så är nog hunden glad att det inte finns någon korg på hans nya cykel.
      Ha en fortsatt fin kväll.
      Kram

      Radera
  3. Ja man vart ju nyfiken nu om mannen, bytte han bort hunden för cykeln var min första tanke. Eller hade han stulit cykeln. Ska bli spännande att höra om det mer. Tänk 18 minus, vi gar nästan lika kallt som ni varmt.

    Gott med kola kakor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jösses ingen av dessa tankar dök upp i mitt huvud 🤪. Men han ser alldeles för snäll ut för att kunna sno en cykel. Men skenet kan bedra ibland.
      Jag vill inte byta med dig 🥶.
      Goda kakor som försvinner snabbt.

      Radera
  4. Men jösses, tänk att du hörde cikador! DET är ju nästan lite konstigt. Här spelar de under heta sommardagar, men du har hört dem nu redan. Ur led är allt ... Jag är som du, funderar ofta på folk jag brukar möta på mina rundor. Som du med mannen och hunden, vart tog vovven vägen. Du får fortsätta spana. Hoppas du ser honom snart igen. Han älskar säkert sin elcykel nu. Bästa julklappen, typ, haha!! OCH vilka goda kakor, vill ha! Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du ska tro att jag blev förvånad när jag hörde dem. Men allt är lite ur led med klimatet just nu över hela världen.
      Det är kul att gå och fundera om folk. Jag tänker också ibland om den man möter går och tänker likadant om mig 😁.
      Försvinnande goda är de.
      Kram

      Radera
  5. Hej Carin! Här har vi -18°C istället! Kallt men vackert ut! Jag skulle också börja undra som du om gubben, hunden och cykeln. Tänk om han har krockat med den gamla cykeln med hunden i korgen. Både cykel och hund bort! Snyft! Kolasnittar är en favoritkaka. Men tänk, jag bakar aldrig kakor! Det som är så gott!

    Njut av värmen och ha det gott! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch 🥶 så kallt ni har det.
      Lite så tänkte jag först med. Men sedan tänkte jag, då skulle han inte cykla lika hysteriskt som han gör.
      Det är nog min också. Jag får perioder när jag tycker det är kul att baka kakor. Men de får inte vara för krångliga recept. Uran snabbt och enkelt.
      Värmen ska hålla i sig tills på fredag. Sedan kommer spanska vintern tillbaka igen, enligt vädergubbarna.
      Kram

      Radera
  6. Är man van vid att möta människor i vissa situationer så börjar tankarna helt klart snurra när något är annorlunda.
    När det gäller kakorna så ska det vara en blandning av segt och hårt.

    Önskar en fortsatt fin tisdag!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det och jag tycker det är skoj att tänka olika scenarion om de man möter med 🙄😉😀.
      Ha en fortsatt fin tisdagskväll.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.