2024-04-10

Tisdagen

 

Jag tog faktiskt tag i den lilla fönstertvätten igår, fast vädret var på topp. Men tre små fönster tog ju inte hela dagen att putsa till. Och efter fönstertvätten åkte myggnätsgardinerna ner på fönstren med. Så nu kan man ha fönstret öppet utan någon risk att få en massa mygg i sovrummet. Visst de kan komma in ändå, men myggnätsfönstren är toppen denna årstid. Och det bästa är att de är inbyggda i fönstren så att vi slipper plocka i och ur som vi fick förr innan vi bytte fönster i huset.

Gubben stack iväg en tripp till Alicante med Mats för att hjälpa honom med en bil. Och då passade jag på att baka en sockerkaka till fikagästerna skulle komma på eftermiddagen. Ninos och Simon skulle titta förbi nu när de är nere ett par dagar.

Men sockerkakan blev misslyckad. Jo, det gick att äta den. Men det blev inte så vacker, för den satt fast i formen. Jag tyckte jag smorde och bröade formen så ordentligt. Men icke sa nicke, den satt som berget. Bakade i en springform, så det var själva locket som satt fast. Och då försvann den tjusiga formen på den när jag fick lirka loss locket.


Precis gått över bron på N332:an ner mot havet.


Tänkte att jag skulle gått ner på Playa Flamencastranden med Ixa. Men det var folk som badade fick jag se när vi kom fram.


Så vi gick sakta hemåt istället.


Vi tog en varsin äggmacka med ärtskott på ute i trädgården innan gubben stack iväg till Alicante.



Som vanligt hade Ninos med sig en massa godsaker till oss. 

12 kommentarer:

  1. Hej Carin! Oj så mycket gott godis. Nu blev jag godissugen! Kaffe och nybakat, sockerkakan ska ju bara ner i magen!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Så snällt med presenten. Men svårt för två godisråtter att ha så mycket godis hemma. Man går och nallar stup i kvarten 🙊.
      Visst är det så att den bara ska ner i magen sockerkakan. Men det hade inget gjort om den varit hel 😉. Vår största tjej ville inte ha ett trasigt Mariekex eller pepparkaka när hon var liten. Vi sa de går ju sönder när du biter på den. Men det köpte hon inte först.
      Kram

      Radera
  2. Det var verkligen goda presenter som ni fick!
    Synd på sockerkakan för man vill ju ändå att den ska se hyfsad ut även om det viktigaste är smaken.

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var det verkligen.
      Så typiskt 🙄 .
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Hej Carin! Mysiga och bra presenter för en utlandssvensk det där :-) Myggfönster, ja vad gjorde man utan dem? Men ni har alltså era inbyggda? Jag tar bort mina på hösten/vintern, men måste sen sätta in dem igen varje vår. Inte för att det är svårt, men smidigare för er. Gillar. Gillar de fina bilderna också. Roligt att vara tillbaka hos dig igen! KRAMAR!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Precis, mycket bra grejer 😉.
      Vi gjorde så innan vi bytte ut våra fönster till nya tvåglasfönster.
      Så kul att du är tebax i blogglandia igen.
      Kram

      Radera
  4. Man kan bli riktigt Sur när när sockerkakan fastnar i formen .Vi har nyss kommit ned och än så länge har vi inte fått några myggbett men har köpt myggnät och kardborrband .Låter smidigt med myggfönstet ,förra våren hade jag nästan 30 myggbett på benen kliade helt galet.
    Fin strand bild du tagit,vi var nere till Zenia stranden idag och där ser det inte ut att bli några solsängar även i år.Strandbaren var nedmonterad och toaletterna låsta.Undrar hur det är på övriga stränder runt Orihuela Costa?
    Ni får ha en fin kväll
    Kram Pia G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen 😠.
      Vi har inte sett så många ännu. Och jag lider inte så mycket som gubben gör när han får myggbett.
      Har inte en aning om hur det blir med strankioskerna. Men det ser dystert ut tycker jag. Inte läst något om hur det bli.
      Detsamma
      Kram

      Radera
  5. Har ni mycket mygg hos er på sommaren? Igår såg jag tre stycken på fönstret på tidiga morgonen, idag ingen. De är väl på väg fram nu och jag skulle inte klara mig utan myggnäten. Med den blöta vintern som varit så kanske det blir illa i år.. hoppas inte då vi gjort allt vi kan för att minimera. Misslyckad kaka är min mans favorit, du kan SMS:a hit den om du vill :) Bilar är också en favorit här. Härligt fredagsmys ni kan ha nu! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är till och från faktiskt. Men mygg har vi och gubben gillar de något extra 😉. Jag har inte så mycket besvär av dem. Vi får hoppas det blir ett lugnt mygg år.
      När jag var liten och bodde hemma och bakade ibland. Så var min storebror jätteglad när det blev misslyckat det jag gjorde.
      Bilar är så himla gott. Vill knappt inte öppna påsen, för då är de slut på nolltid.
      Det kan man lugnt säga 😃.
      Kram

      Radera
  6. Åh, myggnät skulle vi också behöva här men vi har så enorma fönster så det är svårt :D Myggspiral är det som brinner här, och jag gillar den doften konstigt nog, lite sommarkänsla på nåt vis.Våra myggor är pyttesmå men ettriga, men som tur är försvinner myggbetten ganska snabbt, men jobbiga är dom ju :D Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, då är det inte lätt att få dit något för fönstren.
      Vi tänder myggspiraler på takterrassen när vi sitter där om kvällarna. Visst är det lite en svensk sommarkänsla, men lukten är inte min favorit. Jag fick ett tips en gång av en kund när vi jobbade. Hon hade en assiett med torkad kaffesump på en bit foliepapper som hon eldade (som en rökelse) mot myggen.
      Tigermyggorna är värst. De små svart och vitrandiga rackarna. Jag lider inte så mycket av ett myggbett. Men gubben river sönder sig.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.