2024-04-13

Provtagning

 

Det blev en tidig morgonpromenad och en kortare sådan. För jag hade en tid att passa borta på vårdcentralen för att ta lite prover. Så när vi var tillbaka från promenaden var det bara att fixa till sig och åka dit.

När man ska ta prover på vårdcentralen får man ställa sig utanför ingången på vårdcentralen. Där blir man sedan uppropad av en sjuksyster som prickar av en på hennes lista. Sedan blir man placerad i en kö som blev nästan lika lång som Primarks köer. Sakta men säkert hamnar man sedan innanför vårdcentralens dörrar, och där börjar löpandeband principen.

Först lämna kissmuggen till en sjuksyster. Som tar några provrör på detta. Sedan fortsatte kön in i nästa rum, och där fick jag en smärre chock. Där satt fyra sjuksystrar på rad bakom ett bord. Så fort en patient var klar med sina blodprover var det bara för nästa patient att sätta sig ner och bli stucken.

Stick i fingret bekommer mig inte ett dugg. Men att ta blodprov gillar jag inte. Och nu skulle man sitta på rad med tre andra människor som de tappade på blod med. Men det gick bra, och jag vände bort huvudet och blundade så jag slapp att se alla. Ingen svimningskänsla när jag reste mig upp och gick där ifrån. Så det blev en klapp på axeln av mig själv.

Vi åkte direkt till Mercadona och gjorde vår veckohandling och sedan direkt hem. Packade upp allt vi handlat och sedan blev det frukost, för nu var vi hungriga båda två.

Dagen spenderade vi hemma och den var lika skön och bra som torsdagen hade varit.


Mörkt och tyst på morgonrundan.


Det var ett par veckor sedan vi hade någon fredagsdrink. men igår fixade jag till en till oss.


När vi handlade så köpte vi langostinos som blev vår middag igår.


Gjorde våra egna små räkmackor att mumsa på.Gubben har satt fast två solcellslampor på vårat bord/Ixas hundkoja. Det ser ut som ett fantasidjur nu i mörkret. Lysande ögon och dörrknopparna blev en näsan på det. Ja, fantasin skenar iväg ibland 😜.

14 kommentarer:

 1. Även på vår vårdcentral får man vara tre vid provtagningen. Eftersom jag är en besvärlig och svårstucken patient kan jag bli ganska så stressad av det.
  Så bra det blev med er monsterbelysning ;-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, det ser man. Jag har aldrig varit med om detta tidigare.
   Visst blev det 😀.
   Kram

   Radera
 2. Blodprov på löpande band minsann. Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var det.
   Detsamma till dig.
   Kram

   Radera
 3. Solcellslampornas KUNG 👍🤘👍

  SvaraRadera
 4. Intressant att höra hur andra länders sjukvård fungerar. Hoppas du mår bra nu.
  Ha det gott.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite annorlunda än när vi bodde i Sverige.
   Jag mår mycket bättre. Nu får vi se vad provsvaren visar.
   Detsamma med dig.
   Kram

   Radera
 5. Gott med skaldjur. Ja det ser lite spännande ut med lamporna. En robot. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skaldjur går alltid hem här i huset i alla fall.
   Ja, det tyckte jag med att det såg ut som en robot.
   Kram

   Radera
 6. Kul att höra hur sjukvården fungerar här jag är själv sjuksköterska .Visserligen pensionär men arbetar fortfarande på timmmar.Hoppas ditt blodtryck normaliserat sig och att proverna är ok.
  Mysigt med lite lyse på bordet du har en duktig gubbe.Önskar er en trevlig kväll vi ska testa att göra egen paella i kväll får se hur det går.
  Kram Pia G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har aldrig tyckt att det varit något fel på sjukvården här. Förutom när gubben fick en rysk läkare först som sin husläkare. Hon var allt annat än bra som läkare. Så henne bytte han ut omgående. Men nu har vi samma spanska läkare och hon sitter på rätt ställe och tar hand om sina patienter.
   Mitt blodtryck är mycket bättre nu (bra enligt mig) när jag fick starkare medicin.
   Min gubbe älskar solcellslampor om jag säger så 😉😁.
   Tror det går jättebra.
   Ha en fortsatt fin lördag.
   Kram

   Radera
 7. Här köas det också till provtagningen, men de flesta gånger har det inte varit någon kö alls. Väl inne för provtagningen sitter en bekvämt i en stol och ensam i ett stort rum. Senaste gången tittade jag när hon förde in nålen, det var första gången någonsin - jag bestämde mig för att utmana mig själv och det gick bra! Det är fint när det lyser upp lite i trädgården. Vi har också solcellslampor, våra är dessutom skymningsstyrda, lyser hela natten även på vintern. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, där går gränsen för mig. Då hade jag ramlat av stolen på nolltid 🙈.
   Våra lampor lyser även vintertid. Bara det fått tillräckligt med ljus under dagen. Vi har även sådana som går ner i viloläge och bara lyser svagt. Men när man passerar de så lyser de upp i fullt sken. De har vi i trappan upp till takterrassen.
   Karm

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.