2024-04-08

Skeptisk

 

Jag beställde ju hem en bakform från Temu för att göra hundgodis i åt Ixa. Och igår så testade jag att göra en variant till henne. Jag hittar inte på recepten själv utan det finns en sida på nätet som du hittar här om du är sugen att testa.

Det var inte krångligt och det gick snabbt att fixa till de små godisarna. När Ixa och jag tog vår sista promenad igår så stoppade jag ner några i min ficka. När jag skulle kasta soporna i sopcontainer, så beordrade jag Ixa sitt. Hon satt still som hon skulle och så klart ska man få en belöning då.

Att se minen på henne när jag sträckte ner mitt hemmagjorda godis, var en syn. Biten åkte ur från munnen snabbt som tusan och sedan kollade hon bara på mig.

Jag sa att du behöver inte äta den och skulle ta upp den från trottoaren. Men då var hon snabb som tusan att ta upp den. Men hon tuggade inte på den utan höll den bara i sin mun. Och så gick hon med den nästan hela vår promenad. Men när vi skulle gå över ett övergångsställe så släppte hon den när vi väntade på att bilarna skulle stanna för oss.

Men när vi skulle gå över så var hon snabb som tusan att ta godisbiten innan vi gick över. När vi var utanför vår grind så gjorde hon två tugg på biten och svalde den.

Så summan av kardemumman är inte hemmagjort godis Ixas grej. Möjligtvis att leka och gå och bära omkring med biten i munnen. Men inget som hon slukar med hull och hår.


Jag tog degskrapan och drog ner smeten i formarna.


Sedan slog jag silikonformen ett par gånger i bänken för att få ut eventuella luftbubblor.


In med dem i ugnen en gång för att bakas och sedan en gång till för att torkas.


Det blev en liten burk av satsen som jag gjorde.


Lade ut några godisbitar på golvet. -What, skämtar du med mig ser det ut som Ixa tänkte.När jag skulle plocka upp dem var hon snabb som sjutton att ta en och leka med.

12 kommentarer:

 1. Du får göra praliner till dig själv och T istället, eller ni kanske gillar hundgodiset? 😉 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle gå att äta dessa hundgodisar. För det är inget konstigt i dem.
   Får väl smälta choklad och ha i formen till oss.
   Kram

   Radera
 2. Forts. I formarna menar jag såklart. 😆

  SvaraRadera
 3. Tanken var i alla fall god får man säga och godisarna blev så fina. Däremot var det synd att de inte föll Ixa i smaken.

  Kram och god måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag gjort ett försök och det föll inte damen i smaken tyvärr. Eller så kan jag truga med dem tills de är slut 😉😀.
   Kram och detsamma till dig.

   Radera
 4. Hehe socken toka, hon verkar ha svårt att bestämma sig. De var onekligen mycket gulliga godisar i alla fall

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skeptisk till dem, men vill ändå ha dem 😁.
   Ja de blev söta små godistassar.

   Radera
 5. Vad kul att göra eget hundgodis även om detta receptet inte passade Ixa. Kanske hon behöver vänja sig vid nya smaker? Funkar hundar så? Hoppas du får en skön tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var lite skoj. Och vet du, jag slänger till henne en då och då. Så igår kväll tuggade hon i sig en med en gång under vår promenad 😁. Men jag tror att det är istället för att hon inte får något annat.
   Ha en bra tisdag du med.

   Radera
 6. Hej Carin! Haha vad märkligt att Ixa bar på godisbiten under hela promenaden. Väluppfostrad hund som inte bara säger bläää! Kul leksak i alla fall. Vad innehåller godisen? Söta små tassformar. Minns att leverpastej och torkad blodpudding var Teddys favoritgodis!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var lite kul att se henne hur hon hade den i munnen.
   Godiset som jag gjorde var det jordgubbar, potatismjöl, kokosolja och rismjöl i. Gubben smakade och sa att det smakade bara kokosolja.
   Våra hundar vi hade i Sverige gillade torkad blodpudding. Så du gav mig en idé. Jag ska köpa en blodpuddingbit och bre ut i formen och torka det.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.