2024-08-31

Fredagen rätt och slätt

 

Den började mulen som var skönt 🙊. Det låter konstigt, men en mulen morgon som sedan gick över till ett dagsregn, det var vad jag önskade mig när jag gick där. Men tyvärr så blev jag inte bönhörd och regndansen den gör jag förmodligen inte på rätt sätt. 

Men när vi gick vår morgonrunda nere vid havet fläktade det sådär skönt och ljuvligt. Många surfare som stod och vaxade sina brädor för att sedan försöka rida på en våg med brädan när de kom i vattnet.

När vi kom hem blev det frukost och bästa koppen kaffe på hela dagen. Den första koppen på dagen är den som smakar bäst tycker jag.

Vi gjorde inget särskilt igår utan var bara hemma och njöt utav fredagen. Satt i skuggan i trädgården när solen hade letat sig fram. Tog en powernap på soffan med ljudboken i öronen på eftermiddagen. Och såklart så målade jag lite med. Vi spelade spel på kvällen efter vi hade ätit middag. När solen gick ner gick vi in och tittade en stund på tv:n innan läggdags. 


Ett äldre par som gick fram och tillbaka längs strandkanten på Playa Flamencastranden.


Doftar ljuvligt i trädgården.


Sedan en avslappnade stund med penslarna.



Och den här fredagen blev det en fredagsdrink. Vit rom, svartvinbärssaft, is och sprite.


En enkel middag med kycklingklubbor och en god morotssallad.

2024-08-30

Återbruk

 

Igår så följde jag med gubben på en liten inspektering och vattningsrunda. Ixa fick vara kvar hemma och det sköter hon galant.

Första stoppet var hos vänner som kommer ner idag. Där satte gubben på strömmen och gav blommorna vatten. Sedan åkte vi vidare. Och på nästa stopp bytte han ut vattenslangen och slangkopplingen. För den gamla slangen läckte som ett såll.

Efter det så åkte vi vidare till posten. Jag skulle posta några vykort till våra barnbarn och en vän. Gick väldigt snabbt med ärendet, för det var bara jag och en till där inne.

Och när posten var klar så styrde vi pärlan till Mercadona för att veckohandla. Inga konstigheter där igår, utan lugnt och lagom med folk. Men det var ju bara torsdag, så det har nog sin förklaring.

När vi kom hem och varorna var inplockade där de skulle vara så fastnade jag i köket. Jag hade sett biten sockerkaka som låg i kylskåpet när jag plockade in varorna. Den där biten var inget som vi kommer att äta upp. Men då kom jag på att man kan ju göra arraksbollar av sockerkakan. Sagt och gjort så blev det nya kakor av sockerkakan.

När jag sedan var klar med kakorna tog jag tag i middagen. Och det blev en restmiddag på potatismos som vi hade över från när vi åt ugnstekt falukorv och potatismos i veckan. Det fick bli potatisbullar av moset. Och till dem hade vi rårivna morötter, bacon och lingon.


Vi tog morgonrundan nere i Punta Prima.


Molnig morgon.


Nu blev det inte arraksbollar utan det blev rombollar. För någon arrak hade vi inte, men rom fanns i barskåpet. Men de är lika goda för de.


Potatisbullar en sådan där maträtt man minns från skoltiden.



Och jag gillade det då och jag gillar det nu med.

2024-08-29

UPS!!!! 😱

 

Igår när jag och Ixa var på hemväg från havet, blev vi omsprungna på gatan av en karl som var ute på en joggingrunda förmodar jag. 

När vi kom upp till slutet utav gatan där den övergår till en cykelbana en kort bit, innan man kommer till nästa gata. Då står denna man som nyligen sprang om oss på gatan med ryggen emot oss och håller på att dra ner sina shorts.

Jag backar snabbt tillbaka med Ixa så han inte skulle se oss. Vad höll han på med, var han en blottare? Skulle jag och Ixa behöva gå tillbaka samma väg igen för att slippa gå förbi han. När jag stått där en stund (som kändes som evighet) och funderat på vad jag skulle göra. Så tänkte jag, jag tittar om han står kvar en sista gång. Gör han det, så är det bara att vända och gå tillbaka.

När jag tittade fram denna gång så höll jag på att baxna. Där sitter mannen på huk och gör nummer 2. Jag gick tillbaka med Ixa igen och sedan stod vi där och väntade ett tag till innan vi vågade oss fram för att se om han hade försvunnit.

Jo det hade han och vi kunde gå ner på cykelvägen och fortsätta hemåt. När vi gick förbi där han hade suttit så började Ixa vädra och dra åt det hållet. Då såg jag mannens hög. Det var nog tur att han hann dra av sig sina shorts och sätta sig. För annars hade han nog varit brunlackerad på sina ben.

Som sagt, nöden har ingen lag 😏😣 och man ska inte döma en person för det första man ser hos den 😮😎.

Vi kom faktiskt ifatt mannen lite senare längre fram på vägen. Men han sprang inte längre utan han gick långsamt och pratade i sin mobil. 

Jag tänkte lite på skoj när vi passerade honom. Ska jag ta fram en hundpåse och räcka över till han. Sedan säga, att du glömde plocka upp efter dig 🙊🙈.  


Cala Cerrada.


Ixa gillar att stå och titta ut över havet. Men jag var lite sen att knäppa ett kort med mobilen.



Kalkonfilé och grönsaksris till middag.

2024-08-28

Då var det klart

 

Det som man tyckte blev som ett litet stresspåslag i slutet av april månad. Jag pratar om min allmänna pension. Igår när jag öppnade mitt mailprogram så hade jag ett mail från min myndighetspost. Så jag klickade mig in där för att se vad det var. Och där stod det att fr.o.m. september kommer nu min allmänna pension att betalas ut. Så nu kommer vi vara pensionärer båda 2 här hemma i september månad och resten av vår tid. Känns så bra att kunna lägga locket på nu med detta.

Jag gick iväg till Skandinaviska igår och handlade kaviar och havregryn. När det gäller havregryn så finns det här i Spanien med såklart. Men grynen är så små tycker jag. Det är precis likadant med kokosen här. Den är så smått hackad jämfört mot den svenska kokosen man köper. Men den spanska kokosen köper jag. Men inte havregrynen.

När jag var tillbaka så åkte gubben iväg till Chinobutiken för han behövde en koppling till en vattenslang och myrmedel. För i år har vi så himla mycket myror, så hälften vore nog. Vet inte om det beror på den hetasommaren som vi haft i år.

Sedan hände det inte så mycket mer här hemma. Utan dagen gick som den brukar och snart så var det kväll och en stund vid tv:n.


Lite krus på vågorna.



Svarta molntussar som försvann under dagen.

2024-08-27

Ny vecka igen

 

Igår gick vi in i en ny vecka igen, ja säger bara jösses vad tiden rusar iväg. Men det är bara att gilla läget för det här inget som jag kan styra, även om jag skulle vilja. Då hade vi förmodligen inte passerat maj månad ännu 😂.

Så städning och vattning stod på dagsschemat hos oss. Gubben åkte iväg på sin lilla runda och jag tog en vals med snabeldraken.

När gubben kom hem så fick han ett telesamtal från juristen om bouppteckning. Och det var ett samtal som gjorde både gubben och mig ännu mer förvirrade. Ja, vi får se vart det slutar.

På eftermiddagen åkte vi upp till Ulrika och Mats, för gubben hade fått en högtalare av Mats som han ska ha uppe på takterrassen. Det blev en trevlig pratstund och vips så hade 3 timmar flugit iväg. Jag och Ixa gick hem där ifrån så fick hon sig en promenad.

När vi kom hem så lagade jag middag och gubben fixade med högtalaren på taket under tiden. Vi åt på altanen när den var klar och så blev vi sittandes där tills det var dags att ta kväller.



Pasta går snabbt när man är hungrig.

2024-08-26

Våran söndag

 

Någon stark blåst som det hade varnats för, den såg vi aldrig till. Det fläktade lite lagom som det har gjort alla andra dagar under veckan som gått. Men lite halvmulet var det hela dagen och kvalmigt.

Gubben han kollade till grannarnas blommor och jag chillade på altanen med penseln på pappret. Jag började lyssna på "De fenomenala fruntimren på Grand Hotel" som så många pratat varmt om. Och jag tycker detsamma, och sedan så tycker jag att Katarina Ewerlöf är en så bra uppläsare med.

Vi ansträngde oss inte så värst mycket mera under dagen sedan. Jo förresten, gubben löste korsord och jag satt bredvid och försökte googla på en del ord.

På kvällen blev det en stund vid tv:n och vi började att se en brittisk miniserie på Tv4-play. Som jag blev tipsad om av Anna (Channal). Det blev 2 avsnitt på en gång.


På väg ner mot La Zeniastranden.


Zucchinibiffar, quinoa och tzatziki till middag.



Serien kretsar kring Beths vars man Tom, en läkare, arresteras misstänkt för att vara en seriemördare. Beth undersöker saken vidare tillsammans med hans bästa vän och fler bevis framkommer, vilket tvingar henne att ifrågasätta om hon verkligen känner mannen hon gifte sig med.

2024-08-25

Lite får man gnälla

 

Äntligen så kom vi iväg till affären och gjorde vår veckohandling. Det var jag och resten var semestrande spanjorer i affären. Jag skulle ha fisk i fiskdisken och det skulle visst alla spanjorer också ha. Jag ljuger inte om jag säger att jag stod där med min kölapp i minst 20 minuter innan det blev min tur. 

Expediterna var 2 st. bakom fiskdisken men det tar tid när de ska göra något. Superbra att man gör sin sak ordentligt, men det pratas med var och varannan spanjor som handlar också. Och de flesta spanjorer (i alla fall igår) köpte nog ingredienserna till sin paella. Då köper de inte ett nät med musslor som en annan gör. Utan ett nät ska öppnas och man kan peka på de musslor som man vill ha. Likaså med räkorna, det pekas och tittas som om de aldrig förr sett en räka. Fisken ska skivas upp och renset vill en del ha med hem. Om de gör fiskbuljong eller ger till någon katt, har jag inte en aning om.

Men helt klart så är det ju bra att de är trevliga mot sina kunder, det tycker jag. Och jag vet och har lärt mig att här är det mañana, mañana som gäller. Och jag har ju all tid i världen, så varför gnälla över detta.

-Jo, för gnälla är något som vi svenskar är rätt bra på. Och igår kände jag bara "Dame mi pescado ahora" så jag kommer här ifrån. Jag fick min fisk till slut och det gick lite snabbare än de som var före mig. För jag och expediten hade inget kallprat med varandra. Det enda jag sa var att hon skulle rensa mina fiskar.


En molnig morgon.


Så solen hade lite svårt att titta fram.


Vi hade bara småplock till fisken och lite bröd till med.



Sedan satt vi där och pillade i oss den grillade fisken. Jag köpte 2 st. Dorada (Guldbraxen) och 2 st. Lubina (Havsabborre).

2024-08-24

Blev en hemmadag

 

Igår så hade gubben en avtalad tid för ett telefonmöte med juristen för bouppteckningen på svärfar. Vi hade tänkt att åka och handla när det telemötet var klart. Tiden var kl.13.30 för samtalet som sedan varade i en evighet, kändes det som. Det fanns en del frågetecken som man ville få rätsida på. Men som blev till väldigt luddiga svar istället. Och en bouppteckning som inte blev klar. Så när mötet var klart så hade vi ingen lust och ork att åka till Mercadona. Nu ekar det sällan tomt i vårt kylskåp så vi slapp att gå hungriga, och handlingen får göras idag istället.

Så vi åt tacos senare på eftermiddagen på takterrassen och blev kvar där ett bra tag tills det var dags att ta en runda med Ixa.

Sonen ringde på Whatsapp och vi pratade en stund med honom och våra minsta barnbarn. Amelia tyckte det var bra på sin nya skola som hon börjat på. Och Elvis tyckte det var kul att komma tillbaka till förskolan igen.

Kvällen blev en stund vid tv:n som den brukar. Och när gubben hade tagit sista rundan med Ixa, gick han till poolen och tog ett nattadopp.

En liten parentes: Renhållningen på gatan höll nästan i 6 dagar. För när gubben gick sista svängen med Ixa, såg han att det låg en hög med trädgårdsavfall igen på gatan.


Vi var tidiga nere vid havet.


Men när vi var på väg hem igen så började solen komma upp.



När gubben satt i telemöte så målade jag den här.

2024-08-23

Fikabesök

 

Igår så hade vi fikagäster hos oss. Så jag gjorde en sockerkaka så vi hade något till kaffet. Tycker aldrig jag får till en sådan där sockerkaka längre som blir sådär saftig och god. Någon som var proffs på att göra sockerkaka det var barnens dagmamma när vi bodde i Smedby i Norrköping. Hennes sockerkaka var sådär perfekt. Men min gick att äta som jag gjorde igår, men den var inte perfekt enligt  mig.

Det blev en långfika och gästerna tackade för sig när klockan hade passerat 2 strecket. Så straxt efter de hade gått rev jag i kylen efter något mer matigt. Och jag hittade en bunke med pastarester. Vi delade på den jag och gubben och stillade våran hunger.

Igår framåt seneftermiddagen så kände vi oss väldigt trötta på värmen. Visst vi kunde ha knatat upp på takterrassen för där fläktade det rätt skönt. Men vi orkade helt enkelt inte. Så när jag hade tagit näst sista rundan med Ixa så bommade vi igen dörren och satte på AC:n. Tog plats i soffan och tittade på några avsnitt på två olika dokumentärserier som vi ser på.

Vid 21.30 tog gubben den sista rundan med Ixa och jag borstade tänderna och hoppade i säng.



Lite muller och ett regn som hängde i luften på våran morgonpromenad. Men tyvärr så blev det ingenting av det.

2024-08-22

Mittiveckandagen

 

Gubben åkte iväg till posten efter frukosten och skickade iväg några brev. Jag själv stannade kvar hemma och fixade och donade lite under tiden.

Senare framåt lunchtid tog gubben och jag en promenad med Ixa. Vi gick upp till parken vid Da Mario och lät henne springa lös där ett tag. Sedan gick vi svängen förbi Waldemars och satte oss där en stund och tittade på folk innan vi gick hemåt.

Det var väldigt kvalmigt och klibbigt igår med. Så när vi åt middag på altanen åkte fläkten igång. Den fläkten är guld värd när vi sitter på altanen denna årstid. På vintern är det gasolkaminen med fläkt som är guld värd, där och då.

Jag har börjat att titta på en miniserie på Netflix, "The Serpent". Den är baserad på den franske seriemördaren Charles Sobhrajs brott. Som mördade unga turister under 1975-1976 i Bangkok och Thailand.



En molnig morgon.
 

Handlingen utspelar sig i mitten av 1970-talet och följer Charles Sobhraj en fransk seriemördare när han drogar och rånar resenärer, särskilt unga backpackers som reser genom Bangkok, Thailand, längs landvägen. Han stjäl sina offers pass och identiteter för att resa jorden runt och säljer stulna ädelstenar med flickvännen Marie-Andrée Leclerc. 

2024-08-21

Lite trädgårdsarbete

 

Efter morgonpromenaden och frukost i magen, så knallade jag bort till apoteket för att hämta ut ny medicin till mig. Det gick snabbt och smidigt som vanligt. 

När jag kom hem bytte jag om till slit och slängkläder och följde med gubben till en av våra svenska grannars trädgård. Han skulle nämligen klippa deras citrusträd. De har ett apelsin och ett citronträd. Gubben klippte och jag plockade upp grenarna och lade dem i en hög. Det var så mycket myror i träden och citronträdet var fullt av bomullslöss.

När det var klart så gick vi och slängde det avklippta grenarna ute i sopen. Nu har det kommit upp en skylt att det är förbjudet att slänga skräp oavsett vad det är för skräp direkt på gatan. Förut så slängdes trädgårdsavfall på gatan. Men sedan så finns det rötägg som inte orkar att gå över gatan och slänga sina sopor i sopcontainern. Utan bara kastar dem på trädgårdsavfallshögen istället. Och de slänger skräpet så man knappt kan komma fram på den sidan på trottoaren. Vi fick även ett mail om detta igår från vår förening. Men det ska bli kul att se hur länge det hålls. För det finns ju alltid folk som skiter i lagar och regler.

Jag stekte några korv som vi hade lite tillbehör till som middag. Vi åt korven på taket och satt sedan kvar där en lång stund. Jag gick ner när Ixa skulle ha sitt mål mat och sedan gick jag en runda med henne efter hon hade ätit.

Kvällen blev ett tag vid tv:n som det brukar.


Månen var kvar på himlen när vi gick iväg på vår morgonpromenad.


Och solen hade kommit upp när vi kom ner till havet.


Godmorgon tisdag.


Och det lilla tåget som kör runt i byn sommartid stod och plockade upp nya resenärer vid La Zenia Boulevard. 



Månen lyste starkt igår kväll med.

2024-08-20

Vecka 34

 

En ny vecka igen och vi startade upp den som vi brukar. Men gubben behövde inte åka till Torrevieja och kolla till blommor. För de som bor där har kommit ner igen. Så hans blomrunda blev lite kortare än vanligt.

Det var väldigt klibbigt och kvalmigt igår. Sådär så man inte ville anstränga sig alltför mycket om man inte behövde.

Så vi tog dagen med ro när vi hade gjort våra måndagssysslor. Jag fortsatte att lyssna på min bok igen efter jag fick ett nytt erbjudande för 9:-. Kändes bra att ett erbjudande kom så snabbt inpå det förra. Så slipper jag vänta så länge med boken som jag inte blev klar med.

Det låter som jag är en jäkla snålvarg när jag bara tar billighetserbjudanden på att lyssna på böcker och inte fixar ett abonnemang istället. Men jag har så mycket pocketböcker som jag fått av vänner och grannar som jag ännu inte har läst. Så än så länge är det väl inget som jag egentligen behöver. Men vem kan motstå ett erbjudande på 9:-. Inte jag i alla fall 🙄.

Kvällen blev som vanligt en stund vid tv:n och igår så kom det nya avsnitt av "Frostbiten" på Svt-play. Tror jag har skrivit om det tidigare när vi hittade detta program. Det handlar i alla fall om olika personer som bosatt sig på Alaska. En del är väldiga enstöringar och andra lever sambo eller familjeliv.


Lite molnig morgon.



Men man vet att solen finns där bakom.

2024-08-19

Söndagen i Casa 66

 

Hade en skön sovmorgon igår morse. Jag vaknade inte förens 06.45, och det hör inte till vanligheterna. Men kroppen behövde väl sömnen och Ixa hade inte puffat på mig för att jag skulle vakna. Annars är hon rätt bra på det när hon tycker att hon sovit klart.

Vi tog rundan utmed havet ändå fast vi kom iväg lite senare än vanligt. Men vi mötte inte så värst många fler människor än vanligt, för det var ju söndag.

När vi var tillbaka så åt vi frukost och sedan swishade vi en peng till Axel som fyllde 11 år. Han hade önskat sig pengar till ett nytt dataspel.

Gubben gick upp på takterrassen och satte igång med växterna som hade en massa visset som skulle tas bort, och jag hjälpte till att sopa undan där han höll på. Jag var lite förman som vanligt 😉😄.

När det var dags för middag så blev det rester från kylen. Det fick bli räkpastan som vi åt i fredags. Och när vi hade ätit klart så ringde vi till Axel på Whatsapp och sa grattis och frågade om hans dag hade varit bra, och det hade den. 

På kvällen blev det en stund vid tv:n innan jag hoppade i säng.


Väldigt stillsamt vid havet. 



Vår fina Axel blev 11 år igår.

2024-08-18

Hände inget

 

Jag kan nog inte orda så mycket om lördagen. Mer än att den var lugn och skön. Vi var bara hemma på vår egen tomt  och hade det bra. Jag tänkte att jag skulle kanske göra en marknadsrunda. Men hamnade bara vid tanken. För jag kom fram till samma beslut som varje gång. Att det är alldeles för varmt ännu att trängs där bland en massa folk.

En annan liten sak:

Man har ju lite koll på sina grannar runt omkring när man bor här hela tiden. Bredvid en av våra svenska grannar var det ett norsk familj som köpte för kanske ett år sedan. De var nere i juli i år och stannade några veckor. De rådfrågade gubben då vilken internetleverantör de skulle ta. För deras döttrar var irriterade när de inte kunde surfa. Gubben berättade vilka vi hade och att vi har tyckt det fungerat bra med dem. Och att det även är många fler på området som har dem.

När de hade åkt hem så fick gubben se att det stod en annan bil utanför deras hus som det stod Keyholder på. Så gubben mailade till våra svenska grannar och undrade om de kunde ta kontakt med den norska familjen och höra om de skulle vara några i deras hus nu.

Gubben fick ett svar från vår granne. Att de hade lovat att deras keyholder med familj kunde bo där tills de hittat någon annanstans att bo. För de själva skulle inte komma ner förens nästa år igen.

Nu är det här inte våra problem, men man hör och läser mycket om detta på nätet. Att personer (husockupanter) bara tar hus/lägenheter och sedan har inte husägaren en chans att ta tillbaka sitt hus. Vi får verkligen hoppas att de skrivit papper och att de verkligen känner sin keyholder mycket väl.


En underbar morgonpromenad som de flesta är vid havet.


Ixa tycker också om att gå utmed havet som matte gör.



Hade plockat fram kalkonfilé från frysen. Sedan blev det kylskåpsrens på grönsaker. Hade även en massa kokt potatis.

2024-08-17

Härlig och bra fredag

 

-Jo, det blev en veckohandling igår då. För igår var det en vanlig fredag och inte någon röd dag. Och givetvis så var affären full av folk som skulle handla. Men sommarpersonal finns det fortfarande, så nästan alla kassor var bemannade. Så köerna betades av snabbt.

Gubben satte igång med vattningen på takterrassen när vi var tillbaka och jag plockade in varorna där de skulle vara. Sedan fixade jag till lite snacks och en fredagsdrink till oss. Gubben var nästan klar när jag kom upp. Men han tog ett break i vattningsprocessen och slog sig ner och smuttade på drinken. Sedan blev det en långsittning med en massa prat och ett parti tärningsspel innan han fortsatte med vattningen, och jag gick ner och började skala räkor till middagen.

Tog en runda med Ixa innan jag började med middagen. Åt gjorde vi på takterrassen och sedan satt vi där och myste till solen gick ner.

Vi såg de sista avsnitten vi hade kvar på Ondskan och sedan tog gubben sista rundan med Ixa. När han kom tillbaka gick han och tog sig ett dopp i poolen innan han hoppade i säng.


Vi tog svängen om Punta Prima på morgonen.


Och gick sedan hemåt mot Playa Flamenca.


Jag gjorde en hittepådrink som vi döpte till "Bubble gum" för den fick en sådan härlig rosa färg.



Vi åt räkpasta och drack ett glas vitt till middag. Och rester blev det över som vi kan ha någon dag.

2024-08-16

Helgdag?

 

Har sagt det förut och säger det igen. Vi kommer aldrig att lära oss alla dessa helgdagar som Spanien har. Och igår så var det en sådan dag som jag helt missat. Jungfru Maria Himmelsfärd.

Tyckte när Ixa och jag var ute och gick på morgonen att det var ovanligt lugnt på gatorna. Tänkte det är nästan som det är söndag. Och så rätt jag hade.

Efter frukost och datorhäng så åkte vi till Mercadona för att handla. Men det var då som vi förstod att det måste vara en helgdag, för Mercadona hade stängt. Så det var bara att vända hemåt igen och så får vi ta veckohandlingen idag istället.

När vi kom hem tog vi och hämtade Ixa och sedan gick vi upp till Waldemars och satte oss en stund. För barer och restauranger har ju oftast öppet fast det är en helgdag.

När det var dags för middag blev det lite olika rester som fanns i kylen. På kvällen började vi se serien Ondskan på tv4-play. Det blev en  strecksittning, vi såg 4 avsnitt i följd. 

När vi satt där och kollade knackade det på dörren och grannes dotter stod utanför. De åkte hem tidigt  idag och ville att gubben skulle stänga av vattnet när de hade åkt. Och det har gubben fixat nu på morgonen.


Väldigt lugn och stilla morgon.


Förutom 2 tjejer på en SUP som satt  och guppade på vattnet.



Svensk dramaserie från 2023, baserad på Jan Guillous succéroman om unge Erik Ponti och hans problemfyllda år på Stjärnsberg i slutet av 1950-talet.

2024-08-15

Det var inte mycket

 

Jodå, det kom en skvätt regn till slut men inte så mycket som skulle ha behövts. Det var kvalmigt och lite blåsigt fram till 14.00 ungefär. Sedan började det mullra långt bort och mörka moln tornade upp sig på himlen. Efter ett tag kom även regnet. Nu blev det inga mängder men man får vara glad åt det lilla.

Lite friskare luft blev det i alla fall och under tiden åska och regnet föll, så sjönk temperaturen med 10 grader. Inget som gjorde något alls. Det blev som en svensk sommardag 😉😀.

Vi har ju haft ac:n på om nätterna nu när det varit så himla varmt. Men vi är konstiga människor (i alla fall i andras ögon) för vi har ac:n på 27 grader och det blir en lagom och skön sval luft i sovrummet. Vi har vänner som drar ner sina ac:n på 18-20 grader så att de ligger och fryser när de sover. 

Men igår så startade vi bara fläkten i taket och öppnade sovrumsfönstret på vid gavel. Vi har myggnätsfönster annars skulle det inte funka. Men faktiskt i år så har det varit väldigt lite mygg. Om det beror på den höga värmen som vi haft har jag ingen aning om.


La Zenia hotellet som jag går förbi i stort sett varje morgon.


Solen letade sig fram en stund på morgonen.


Fram åt 14.00 tiden började det blåsa ordentligt och molnen började att torna upp sig. Det här är förresten Madridbornas palm. Den som de alltid ska komma och klippa nästa vecka som de säger när de är här. Men det kommer aldrig någon.



Vi åt ugnspannkaka med bacon i.