2024-08-04

Våran lördag

 

När morgonpromenaden var avklarad så blev det långfrukost samtidigt som vi kollade på tv:n vad som hänt på OS under fredagen. När det var avklarat förflyttade jag mig bara lite och satte mig vid datorn för att göra gårdagens inlägg.

När jag sedan var klar vid datorn var det dags att ta tag i lördagen. Så jag satte mig på altanen när gubben åkte iväg för att hämta ut ny medicin till honom. Jag själv lyssnade på bok och målade samtidigt, med fläkten på. För nu är det klibbigt och kladdigt om dagarna. För vi har en luftfuktighet som ligger på 80-90%. Jag ser även på morgnarna nu när jag går iväg hur blöta bilarna är på vår parkeringen.

När gubben var tillbaka så satte sig han med på altanen och löste korsord. Och där blev vi sittande väldigt länge. Tills vi knäppte på tv:n igen och såg de svenska handbollstjejerna vinna över Slovenien.

Sedan var det dags att göra en liten kissrunda med Ixa innan jag började med middagen. Vi åt på altanen med. Så det blev ingen längre förflyttning nu heller.

Innan läggdags såg vi på en film (thriller) på Netflix med Mark Wahlberg och Reese Witherspoon Bl.a. Filmens namn var "Fear" och var från 1996.


Det var några till än jag och Ixa som var vid havet för att se solen gå upp.


På Cala Cerrada var det några som tog ett morgondopp.


Blir nästan tårögd att skåda de här vackra.


När vi kom till Playa Flamencastranden var det några fler som badade.


Yttepyttemakaronerna (som våra äldsta barnbarn älskade när de var med oss förr här på somrarna) och en pavo(kalkon)gryta.



Medelklassflickan Nicole faller pladask för den något äldre David. Han verkar ha allting som hon någonsin drömt om, men det visar sig att David har en mörk sida.

10 kommentarer:

  1. Wow, så magiskt vackra bilder och vilken morgon!
    Som vanligt såg maten väldigt god ut även om just makaroner inte är min grej. Dock gillar barnbarnen det så det serveras här lite då och då ;-)
    Kanske en film för oss.
    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en underbar morgon vid havet.
      Vi gillar pasta i alla former.
      Det var lite skoj att se en film från 1996.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Det låter sannerligen klibbigt med den luftfuktigheten. Det är fuktigt i Malmö idag också men det beror på regn. 😉 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har varit klibbigt ett par dagar nu. är man vid havet så är det väl inget som bekommer än. Men är man i byn så rinner svetten.
      Regn skulle vi behöva nu.
      Kram

      Radera
  3. Hej Carin! Härlig soluppgång! Ni har det säkert varmare än Grekland. Fuktiga bilar... brr! Fear var länge sedan jag såg. Har för mig att jag gillade filmen då. Ta det lugnt i värmen. KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Tack, det är så fridfullt att se solen stiga upp ur havet.
      Jag tror nog inte vi har varmare. Men när luftfuktigheten är så hög så känns det mer än vad termometern visar
      1996 tyckte vi nog den var jättespännande. Men den var bra.
      Kram

      Radera
  4. Vilken magisk soluppgång, ljuvligt. Vissa dagar är ju mindre aktiva än andra och idag har vi också en sådan dag än så länge...skönt! Kanske vi orkar förflytta oss till bryggan för kvällsunderhållning. Men just nu snarkar sambon gott i soffan.
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är skönt när dagarna är lite olika. Och slappardagar är väldigt sköna.
      Ha en fortsatt fin söndag.
      Kram

      Radera
  5. Det är kul med handbollsmatcherna tycker jag. Fantastiska bilder på soluppgången. Oj det var verkligen en hög luftfuktighet, det är jobbigt förstår jag. Vi har haft 37 grader här idag, men inte en svettdroppe, inte ens när vi var ute och cyklade. Den torra luften passar mig fint. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det.
      Tack, det är så magiskt när solen stiger upp ur havet.
      Lite klibbigt har vi det just nu. Vi hade 32 igår men en luftfuktighet som låg på närmare 80%.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.