2024-08-15

Det var inte mycket

 

Jodå, det kom en skvätt regn till slut men inte så mycket som skulle ha behövts. Det var kvalmigt och lite blåsigt fram till 14.00 ungefär. Sedan började det mullra långt bort och mörka moln tornade upp sig på himlen. Efter ett tag kom även regnet. Nu blev det inga mängder men man får vara glad åt det lilla.

Lite friskare luft blev det i alla fall och under tiden åska och regnet föll, så sjönk temperaturen med 10 grader. Inget som gjorde något alls. Det blev som en svensk sommardag 😉😀.

Vi har ju haft ac:n på om nätterna nu när det varit så himla varmt. Men vi är konstiga människor (i alla fall i andras ögon) för vi har ac:n på 27 grader och det blir en lagom och skön sval luft i sovrummet. Vi har vänner som drar ner sina ac:n på 18-20 grader så att de ligger och fryser när de sover. 

Men igår så startade vi bara fläkten i taket och öppnade sovrumsfönstret på vid gavel. Vi har myggnätsfönster annars skulle det inte funka. Men faktiskt i år så har det varit väldigt lite mygg. Om det beror på den höga värmen som vi haft har jag ingen aning om.


La Zenia hotellet som jag går förbi i stort sett varje morgon.


Solen letade sig fram en stund på morgonen.


Fram åt 14.00 tiden började det blåsa ordentligt och molnen började att torna upp sig. Det här är förresten Madridbornas palm. Den som de alltid ska komma och klippa nästa vecka som de säger när de är här. Men det kommer aldrig någon.



Vi åt ugnspannkaka med bacon i.

6 kommentarer:

  1. Det är ju så att man vänjer sig vid högre temperaturer efter hand. Skönt att ni har AC i alla fall men 18 grader känns kallt. 22 hade varit lagom för mig för för stora temperaturskillnader är inte helt nyttigt.
    Hoppas att palmen blir fixad denna gång men det känns nog tveksamt...

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, är glad för våra ac:n som vi har. De är ju vår värmekälla på vintern när det blir rått.
      Jag tror nog inte att den blir åtgärdad för det är ett antal veckor som har gått sedan de åkte härifrån.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Synd att ni inte fick en ordentlig rotblöta när regnet var på gång. Skönt och behövligt med svalare temperatur på natten. Tänk att inte alla fattar att de har för lågt ställd ac!
    Ugnspannkaka, jo jag tackar jag. Det får det snart bli här också. Glömmer ofta pannkaka överhuvudtaget.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var synd att vi inte fick mera regn.
      Verkligen skönt att det är normaltemperatur igen på natten. Tycker det är så skönt att kunna sova med öppet fönster.
      Jo, det är bra konstigt att så många tror att ac:n ska stå så lågt som möjligt. Vi har t.o.m. haft vänner som kört sönder sina ac på grund av för låga temperaturer.
      Pannkaka här är en nödlösning när idéerna tryter på middagsmat 🙈. Men vi tycker båda två att både pannkaka och ugnspannkaka är mums.
      Kram

      Radera
  3. Vi har ju bara takfläktar, men har också svalar nätter än er så vi får in nattluften och ligger under samma täcke året om faktiskt. Jag hade sommartäcke i början, men i år har jag inte bytt. Vi pratade om en AC i går, inte för att det känns nödvändigt just nu, men kanske om några år om klimatet fortsätter att förändras och vi får ännu hetare. Ute har jag inga problem med värmen, men när det blir för varmt och fuktigt inne i huset då tycker jag det kan bli jobbigt. Och om vi skulle ha en AC skulle vi inte heller ha den lågt ställd, då blir skillnaderna för stora mot utsidan. Just nu har vi 23-5 grader inne, ikväll (efter en dag med 39 grader) så kommer det vara 26 grader inne. Fint med solen där bland molnstrimmorna. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu så har vi bara påslakanet utan någonting i det när vi sover.
      Jag har två olika täcken. Ett som används höst och vår. och sedan ett som vi har vintertid.
      På vintern sätter vi på ac:n ett par timmar i sovrummet på kvällen innan vi går och lägger oss. Sedan stänger vi av den när vi hoppar i säng. Vi har aldrig våra ac på om dagarna på vintern.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.