2024-08-03

Lite ärenden

 

Igår så hade vi en tid att passa hos vår jurist. Vi hade en del frågor som vi ville få svar på. Även om man läser på nätet och försöker reda ut frågorna själv, så kan det bli ännu mer förvirrande ibland.

Det frågorna rörde sig om var "plusvalia" skatten. En skatt som man är skyldig att betala när man säljer eller någon arvsberättigad tar över när vi går bort. Vi hade även frågor om reavinsten gällande huset. Vi fick svar på våra frågor och det kändes skönt att veta hur det nu ligger till med detta.

Sedan skulle vi vidare till försäkringskassan i Torrevieja och höra om mitt ärende gällande min allmänna pension. Men vår revisor sa att det var nog i tidigaste laget att fråga om detta. Det har ju bara gått lite mer än en månad sedan jag lämnade in pappren. Men vi tänkte att vi chansar ändå. Men tyvärr så fick vi hoppa det när jag kom på att jag glömt mitt pass hemma. Så det får bli en annan dag.

Så vi for vidare till Mercadona och gjorde vår veckohandling istället. Det gick smidigt för de satt en kassörska i varenda kassa igår.

När vi kom hem så plockades varorna in och sedan blev det datorhäng en stund och jag gjorde mitt inlägg. 

Vid 14.30 så satte vi oss till rätta för att se när Truls Möregårdh skulle spela pingis. Efter matchen förberedde vi för middagen som vi skulle äta lite senare uppe på taket.

Vi tillbringade sedan resten utav dagen på taket. Det fläktade skönt där emellanåt. När gubben tog sista rundan med Ixa så hoppade jag in i duschen. Och när han kom tillbaka gick han direkt ner till poolen.


Det fick bli en morgonrunda genom byn eftersom vi skulle iväg.


Fredagsdrinken blev en hemmagjord Sangria.


Middagen blev fisk och skaldjur + en massa annat småplock.



Det här gillar Ixa när jag kliar henne på halsen. Lika fläckig som hon är i munnen är hon på kroppen om hon inte skulle ha någon päls. Så det är därför vi nästa är säkra på att hon har Jack Russel i sig. För så såg vår dotters Jack Russel ut.

8 kommentarer:

  1. Ha en fin lördag! Kram 👍

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar bild på Ixa. Det syns att hon njuter för fullt av uppmärksamheten och kliandet.

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig bild på Ixa som verkligen ser ut att trivas där.
    Så bra att ni fick svar på era frågor för vissa saker vill man verkligen ha koll på.
    Kram och god lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon älskar verkligen att bli kliad på halsen.
      Ja, det kändes skönt att slippa ha frågetecknen kvar.
      Ha en bra söndag.
      Kram

      Radera
  4. Skönt att få svar på frågor ni har. Det var så roligt att se Truls minspel innan han förstod att han faktiskt gått vidare till final. Han var verkligen grymt duktig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns skönt att veta hur det ligger till nu.
      Ska bli spännande idag att se matchen.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.