2024-08-06

Vecka 32

 

Då gick vi in i vecka 32 igår och vi startade den som vi brukar starta upp våra veckor nu under sommarperioden, städa och gubben vattnar blommor. Städa är väl inget förresten som ändras på under året. Men åka runt och vattna vänners blommor, det varieras under året.

Annars så hände det inget annat nämnvärt under dagen. Men jag kan berätta en sak för er. Som jag tror jag kläckt lösningen på.

Ni vet killen på cykeln som jag mötte tidigt i våras som tog en rullator. Nästa gång jag såg han hade han förmodligen stulit en borrmaskin eller något annat elverktyg. Sedan gick det ett tag utan att jag mötte honom. Men en morgon så kom han cyklandes med en korgfåtölj. Säkert någons utemöbel. Men efter det har han varit borta.

Men i slutet av förra veckan så kom han kånkandes på värsta stålställningen (byggnadsställning) och sin cykel. När han försökte hoppa upp på cykel höll han på att slå omkull flera gånger. Jag stod kvar och tittade på han när Ixa nosade runt på gatan. Då såg jag att han vek ner mellan två hus längre bort på gatan. Och där tror jag det ligger typ som en secondhandbutik, om jag inte minns fel. Så förmodligen kanske han tjänar en liten slant på sina stöldturnéer.

Vi såg när Armand Duplantis vann guldet och tog världsrekordet igår kväll. Gjorde ni det? Vilken kille det är. Lugn som en filbunke när det gäller. De sa igår på tv:n att för 100 år sedan hoppade de 4,20 och med bambustavar. Idag ligger världsrekordet på 6,25😲. 


Godmorgon.


På väg mot Playa Flamencastranden.


Nu har vi 4 st. drakfrukter på vår kaktus. Hoppas de växer till sig och mognar.


Den förra klasen var jättegod. Hoppas även denna är det när den är klar.


Någon har roat sig med och släpat hit 4 st. kundvagnar från Carrefour. Vad säger man 🤔, ett pojkstreck eller en fyllegrej.



Znogge skrev att hon hade ätit köttbullar häromdagen och då blev jag själv jättesugen på det. Så det fick det bli till middag igår.

14 kommentarer:

  1. Tog precis ut ett gäng köttbullar ur frysen. Numer blir det Felix Delikatessköttbullar. Krånglar inte med egna längre. Nästan den enda genväg jag tar. För nog vill man helst äta sin egenlagade mat.
    Mysko ändå med tjyvgubben. De i affären måste väl genomskåda allt?
    Ha det gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. De där delikatessköttbullarna är för goda. Men väldigt dyra nere i Skandinaviska butiken. Men vi har köpt dem ändå ibland.
      Man tycker att de borde göra det. Eller så skiter de i det, helt enkelt.
      Ha en fin tisdag.
      Kram

      Radera
  2. Det verkar onekligen som om du är honom på spåren. Stöldgods som sedan säljs second hand. Ja, det finns garanterat en marknad där för den fingerfärdige. Frågan är väl bara hur godtrogen affärsinnehavaren får vara eller om han ser mellan fingrarna. Vem vet...
    Så fina era druvor ser ut och jag hoppas det blir en god skörd.
    Köttbullar är gott och passande nog har vi rester tills i dag. Inte mig emot ;-)
    Duplantis är vrkligen fenomenal och vilken seger i går! Otroligt bra jobbat och en välförtjänt medalj.

    Önskar en fin tisdag!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inget som jag kommer spana vidare i i alla fall 😎.
      Vår vinranka är en ympad sådan så den ger både gröna och blå druvor. De blå var goda och jag hoppas nu de gröna kommer att vara det med.
      Ja, det är verkligen gott.
      Det var kul att se hur lugn han är när det gäller.
      Ha en fin tisdagskväll.
      Kram

      Radera
  3. Snart är ni kanske självförsörjande med alla dessa odlingar? ! Han med cykeln har kanske varit på semester. Han har kanske ett lönsamt arbete. Det var mycket kanske idag. Jag bjuder på det. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vem vet 😉😃.
      Så långt har inte min tanke gått. Men visst kan det vara så. Jag har bara tänkt att han åkt dit eller rekat nya områden att köra en stöldturné på.
      Kram

      Radera
  4. Stavhopp är nog den läskigaste sport jag kan tänka mig. Att någon vågar svinga sig så högt upp är obegripligt för mig, så jag är riktigt imponerad av Duplantis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan nog hålla med. Det är inget som jag själv skulle vilja prova på 🙈😬.
      Men killen är superduktig.

      Radera
  5. Hej Carin! Vackra bilder från din morgonpromenad. Vilken cykelgubbe... är du säker på att det är stöldgods? Han får väl en liten slant, eller kanske det är han som har loppisen. Har aldrig sett någon på cykel med en byggställning eller rullator, vilken syn!

    JAAA! Han gjorde det! Vilken kille! Vilken fest... 70.000 människor hejar på live! Så jäkla kul! 6,25 m... häftigt!

    KRAM till dig! Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Att han tog en rullatorn det vet jag. Så tidigt som jag mötte honom den gången. Först utan rullatorn och sedan kom han i hög fart med en rullator på ryggen. Det han släpade på i förra veckan kan jag inte säga om han fått eller tagit på något bygge. Men jag tror på det sista.
      Ja, vilken kille han är, så skoj att se.
      Kram

      Radera
  6. Jag tänker att han kanske samlar in sånt som folk ger bort, de blir glada att de slipper lämna in det själva? Jag försöker alltid att se det från den ljusa sidan :) Men du har säkert rätt! Jag ser väldigt mycket på OS, så här jublas det varje dag. Men visst är Mondo en fantastisk atlet! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, man får hoppas att det är så. Att han gör en god gärning och inte ett brott 😉😄.
      Det har blivit en hel del tjoande och hejande här hemma med.
      Han är verkligen en fantastik kille.
      Kram

      Radera
  7. Lugnt och skönt. Det behöver inte hända stora saker hela tiden.
    Köttbullar är aldrig fel.
    Ha det skönt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, det behöver ju inte det.
      Verkligen inte. Det är ett säkert kort på det här bordet.
      Detsamma till dig.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.