2024-08-12

Vad hände igår då?

 

Inte så värst mycket faktiskt. Vi startade upp morgonen mycket lugnt. Jag blev fast vid datorn ett väldigt långt tag efter jag gjort mitt blogginlägg. För jag såg nämligen klart på serien jag höll på att se. "Master of the house" den var bra och den slutade inte alls som jag trodde den skulle göra. Gubben han löste korsord både på datorn och i korsordstidningen under den tiden som jag såg klart på serien.

Nu hade vi passerat lunchtiden med råge och lite hungrig började jag i alla fall bli. Så jag gick ut i kylskåpet och kikade vad man kunde fixa till för något. Vi hade selleri kvar från när vi åt musslor. Så jag googlade om det fanns någon pastarätt med selleri i, och det fanns det. En väldigt vanlig soppbas för Italienarna. Här hittar du receptet som jag använde mig av.

Seneftermiddagen och kvällen var också lös och ledig. Vid 22.30 gick vi upp på taket och satte oss i en solstol och kollade in stjärnorna, för att se det årliga meteorregnet Perseiderna, med flera tiotal stjärnfall i timmen. Igår skulle det vara som mest, men det håller på i ett par dagar till. Men jag såg inget och kanske det berodde på att vi inte satt där hur länge som helst heller. Var ni ute och kollade på himlen? Vi får se om vi ger det en chans i kväll igen.


Godmorgon till en ny dag.


Mums så gott och enkelt den här rätten var. Soffritto var namnet på den.


Och den här lilla släthåriga damen var leksugen fast det var varmt som sjutton.



Och så kom det ett kort på Whatsapp. Det var på vår fina Ellen som fick agera fotbollsmålvakt igår för sitt lag när de spelade.

10 kommentarer:

  1. En bra och behaglig söndag alltså och gott åt ni också.
    Himlen studerade jag inte alls. Visste helt enkelt inte att det var på gång...
    Vilken fin bild på lagets målvakt!

    Kram och glad måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var bra och middagen blev jättegod.
      Jag fick höra detta av grannen om stjärnorna och började att googla på det då.
      Visst var det 😊.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Hej Carin! Vi satt och tittade på OS-avslutningen. Så tråkig, hände ingenting. Efter två timmar gav vi upp och gick och la oss. Missade stjärnfallen! Hoppas jag kommer ihåg det i kväll. Även kvällarna börjar mörkna här. KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Nej, det kollade inte vi på och jag missade ju stjärnorna med 😬😁.
      Får se om jag orkar ge det en chans ikväll.
      Kram

      Radera
  3. En sån där skön slappar dag, vi kom in n är det var dag för OS avslutningen. Jag bloggade under tiden och löste korsord :) Men Roger kollade. Ser gott ut den där maten! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag såg inte avslutningen på OS.
      Den var jättegod och en bra bas som man kan använda till många maträtter.
      Kram

      Radera
  4. Soffritto har jag också gjort när jag har haft selleri över. Mums!

    SvaraRadera
  5. I lördags hörde jag hur alla i sällskapet förutom jag och en annan tjej gick ut ur tältet för se stjärnfall. Vi förstod ju inte varför de gick ut och dessutom satt vi i värmen. Så jag har missat det helt. Men det är mysigt att titta på stjärnorna och när vi ör på kolonin så är det perfekt. Här finns inga störande ljus som i stan.
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gubben hade tur att se några stjärnfall igår när han gick ut med Ixa den sista rundan.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.